vamotamoa.png

Spoznajte ekipo Vamo tamo, ki razbija medkulturne tabuje

datum: 26. 03. 2021

Ste že spoznali simpatična Klaro in Miroslava, ki v sklopu projekta Vamo tamo prek posebnega vloga razbijata medkulturne tabuje. Klara je čistokrvna Dolenjka že celo življenje, Miroslav pa je Dolenjec dobri dve leti. Sta iz različnih kultur, druži pa ju veselje do smeha in zabave. Na svojem kanalu delita zabavne izzive in sporočata, da več, kot je kultur, večji je žur!

Izziv po slovensko

Tokrat sta se Klara in Miroslav lotila »lomilcev jezika« oz. brzalic – on slovenskih in ona srbskih. Prisluhnite, komu je šlo bolje in zakaj se je Klara (večkrat!) zjokala od smeha. In ne pozabite v komentarje zapisati kakšnega novega izziva – zanjo, zanj ali za oba! 

Ko vas smeh popusti, pa vam svetujeta, da še sami preverite – glasno, hitro in jasno:

- ŠČISTI SE PEŠEC ČEZ KRIŽIŠČE.

- PIKČASTA PTIČKA V PIKČASTI KLETKI.

- KLOP POD KLOPJO.

- NA KAL PR KAL SO KRAVO KLAL.

- PETAR PLETE PETRU PLOT SA TRI PRUTA PO TRIPUT.

- MIŠ UZ PUŠKU MIŠ NIZ PUŠKU.

- ČETIRI ČAVČIĆA NA ČUNČIĆU ČUČEĆI CIJUČU.

 

Vamo tamo ekipa se javlja vsakih 14 dni. Tudi pri sedmem izzivu so ob ekipi Društva za razvijanje prostovoljnega dela s snemanjem, režijo in montažo pomagali kreativni študentje medijske smeri Višje Ekonomske šole Novo mesto: Sara, Tjaša, Kristijan in Živa. Projekt sicer nastaja pod okriljem Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto ob podpori Mestne občine Novo mesto, Urada za mladino in Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. 

Prispevek si lahko ogledate na Youtube kanalu Vamo tamo.

 

vamotamo2a

 

 

 

nazaj