coronavirus-4939242_1920.jpg

Splošna bolnišnica Novo mesto ostaja covid bolnišnica

datum: 09. 03. 2021

Iz novomeške Splošne bolnišnice so sporočili da imajo trenutno hospitaliziranih 29 covid bolnikov, od tega 6 na intenzivnem oddelku. Glede na načrt izhodne strategije države je novomeška bolnišnica po številu hospitaliziranih covid bolnikov v Sloveniji med 2. in 3. fazo, kar pomeni, da v tem trenutku ostaja covid bolnišnica, covid paciente pa sprejemajo tudi iz Posavja.

V začetkih in ob koncu tedna v Splošni bolnišnici Novo mesto opažajo velik porast povpraševanja po hitrih in PCR testih. Povečano povpraševanje je zaznati tudi zaradi potovanj v tujino, saj zahtevan PCR test za nemoten prehod meje ne sme biti starejši od 24 ur. Ker se razmere spreminjajo in ker imajo različne države tudi različne zahteve, vsem, ki se odpravljajo na pot, priporočajo, da se pred odhodom v tujino pozanimajo, kaj vse potrebujejo, predvsem pa, da se na odvzem PCR testa naročijo pravočasno.

V Splošni bolnišnici Novo mesto omogočajo samoplačniško testiranje s hitrimi testi, samoplačniško testiranje s PCR testi in samoplačniško testiranje za protitelesa, s katerimi ugotavljamo prebolevnost koronavirusne bolezni v preteklosti. Testiranja opravljajo v nekoč interni stavbi bolnišnice. Ob poizkusnem enotedenskem odpiranju gostinskih lokalov in polnem zagonu šol še nekaj časa pričakujejo povečano povpraševanje po testiranjih.

Zdravstveni dom Novo mesto pa je v teh dneh organiziral dodatne termine testiranj s hitrimi antigenskimi testi, testiranje je na voljo v Kulturnem centru Janeza Trdine. Več informacij najdete v novici.

 

 

 

 

 

nazaj