Doma_je_lepo.png

Predstavljamo kampanjo Doma je lepo

datum: 22. 02. 2021

V sodelovanju s Televizijo Vaš kanal predstavljamo kampanjo z naslovom Doma je lepo. Gre za akcijo, v kateri boste spoznali 23 krajevnih skupnosti, vsaj 23 priložnosti za raziskovanje domače občine in nešteto razlogov, da se na izlet, k lokalnemu ponudniku domačih pridelkov ali zgolj na sprehod po zelenih planjavah odpravite k prvim sosedom. V sklopu kampanje bomo na spletni strani www.novomesto.si vsak teden posvetili določeni krajevni skupnosti in jo predstavili skozi različne vsebine. Kot prvo predstavljamo KS Gabrje, prispevek bo na ogled danes ob 20. uri na Televiziji Vaš kanal.

Projekt je nastajal v času epidemije, ko smo bili ljudje omejeni na bivanje znotraj občine in smo kmalu spoznali, da pogosto hrepenimo po obiskovanju tujih znamenitosti in mest, med tem ko domače kraja v resnici sploh ne poznamo dovolj dobro.

Mestna občina Novo mesto ni le mestno jedro, je čudovit preplet gričevnatih območij z naravnimi danostmi zelenih površin na mestnem obrobju, ki segajo vse do središča mesta, kjer reka Krka v znamenitem rečnem okljuku razločuje Mestno občino na dva dela. Novo mesto ni zgolj prestolnica Dolenjske s tovarniškimi in podjetniškimi priložnostmi, Novo mesto predstavljamo ljudje, ki čutimo in dihamo z naravo, se radi odmaknemo v hribovja in vinograde, skrbimo za okolje, predvsem pa smo predani okolju, v katerem živimo. Mestni obod, ki ga na jugovzhodu obdajajo Gorjanci, je prva izmed turističnih točk, ki smo jih občani pridoma obiskovali v preteklih mesecih in občudovali njihove značilnosti ne glede na hladen zimski čas. Na jugozahodu Novo mesto obdaja Ljuben v KS Birčna vas in KS Uršna sela, na zahodu se kažejo vzrastki Kočevskega Roga, na severu pa vinorodna Trška Gora, ki se ravno na pomlad predstavlja z novim turističnim produktom Odprte zidanice. In kaj vse biva med temi mejami? To si bo moč ogledati v prispevkih in vsebinah v prihajajočih 23 tednih. Prav je, da smo ponosni na rodno mesto in na vse naravne ter kulturne znamenitosti, ki predstavljajo našo dediščino in tvorijo zgodovino.

V sodelovanju s Televizijo Vaš kanal predstavljamo triindvajset prispevkov pod skupnim naslovom Doma je lepo. V oddajah se bodo predstavile vse krajevne skupnosti v naši občini, predstavili bomo krajane posameznih območij, anekdote različnih časov in prostorov, spominjali se bomo časov, ki so minili ter predstavljali nove priložnosti, ki so nastale v zadnjem obdobju. Skozi oddaje boste lahko odkrivali v vse danosti Mestne občine Novo mesto in morda tudi sami spoznali, koliko je v resnici neznanih in skritih kotičkov, naravnih in kulturnih lepot, gastronomskih užitkov, novih infrastrukturnih pridobitev, odličnih podjetnikov v raznolikem Novem mestu. Krajani vam bodo zaupali, zakaj je lepo živeti v njihovi krajevni skupnosti, dobili boste številne namige o tem, kam se lahko odpravite na izlet, katere kotičke in znamenitosti obiskati, v katero gostilno zaviti, katere dogodke morate nujno obiskati, od kod izvira ime kraja in katere so večne vaške legende.

 

Vsebine na voljo tudi na spletni strani Mestne občine Novo mesto

Vabljeni k ogledu prvih prispevkov v oddaji Novo mesto živi na Televiziji Vaš kanal danes zvečer ob 20. uri, ko se bosta predstavili KS Gabrje in KS Otočec.

Ta teden je tako v ospredju prva krajevna skupnost Gabrje. Na spletni strani novomesto.si bomo v sklopu predstavitev vsak teden posvetili eni krajevni skupnosti. Ves teden nas lahko prek spletne strani in družabnih omrežij spremljate za vse zanimivosti o KS Gabrje, kjer bomo pripravili domiselne vsebine. Naslednji teden, 1. marca 2021 predstavljamo KS Otočec.

 

Spored prvih dveh krajevnih skupnosti

Novo mesto živi - 22. februar ob 20. uri - KS Gabrje in KS Otočec

- Novice - sreda, 24. februar, ob 18:45 - KS Gabrje

- Doma je lepo - petek, 26. februar, ob 21. uri - KS Gabrje

- Novice - sreda, 3. marec, ob 18:45 - KS Otočec

- Doma je lepo - petek, 5. marec, ob 21. uri - KS Otočec

 

 

nazaj