Slika1.jpg

Kljub epidemiji novomeški športniki aktivni in motivirani

datum: 15. 02. 2021

V Športnem društvu SU Novo mesto kljub epidemiji ostajajo aktivni. Pozorni so na to, da pri mladih ohranjajo športno aktivnost, člani tekmovalne ekipe pa se stalno izobražujejo, vadijo prek spleta, se medsebojno spodbujajo in skrbijo za ohranjanje psihofizičnih sposobnosti.

V namiznoteniškem športnem društvu SU so imeli v preteklih tednih več treningov in izobraževanj prek spleta, kjer so imeli mladi upi Dolenjskega namiznega tenisa priložnost klepetati z izkušenima igralcema, olimpijcema Bojanom Tokičem in Darkom Jorgićem, trenutno našim najboljše uvrščenim igralcem na svetovni lestvici, ter izkušenim trenerjem Jožetom Urhom. »Od teh vrhunskih igralcev so se naši člani zagotovo ogromno naučili. Bili so zelo motivirani, zastavljali so številna vprašanja in verjamem, da jim je takšno druženje, četudi ni bilo v dvorani, koristilo,« je ob tem povedal trener Uroš Slatinšek. 

Končno spet v dvorani

Prejšnji teden se je prva ekipa ŠD SU v zasedbi Uroša Slatinška, Domna Zupančiča in Jožka Omerzela udeležila priprav v Laškem, kjer je sodelovalo več kot 15 igralcev. Na pripravak so bili prisotni tudi igralci iz Slovaške, s katerimi so SU-jevci navezali stike, s čimer si obetajo nova mednarodna sodelovanja. Priprav v Laškem se je udeležil tudi prijatelj ŠD SU Will Bayley, aktualni paraolimpijski prvak v svoji kategoriji, ki je po zaključku dejal: »Čudovito je bilo po nekaj letih znova trenirati z Domnom in Jožkom. Prijetno sem presenečen nad njunim napredkom, pozna se, da dobro trenirata in se po zaslugi njunega trenerja razvijata ne le v odlična igralca, temveč tudi odlični osebnosti.« Da je bila za oba mlada Dolenjska igralca to dobra izkušnja, je pritrdil tudi Slatinšek.

Slika3

 

Kmalu znova živahno na Livadi, sledijo reprezentančne priprave

Skladno z vladnim odlokom se bodo danes v dvorani namiznoteniškega centra v ŠC Livada znova začele izvajati dejavnosti društva, česar se SU-jevci zelo veselijo. Kar sedem SU-jevcev pa je dobilo tudi vabilo za zimske reprezentančne priprave, ki bodo v »mehurčku« na Otočcu potekale med 19. in 25. februarjem. Od SU-jevcev so vabilo prejeli Jožko Omerzel, Domen Zupančič, Mitja Omerzel, Andraž Zupančič, Mark Gazvoda, Maj Murn in Lana Slatinšek. Treningi bodo potekali v dvorani Namiznoteniškega centra NTZS na Otočcu.

nazaj