face-mask-4986596_1920.jpg

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo načrt za primer povečanja števila bolnikov

datum: 26. 01. 2021

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 85 COVID bolnikov, od tega 13 na intenzivnem oddelku. Že nekaj časa je število bolnikov relativno stabilno, se pa zavedajo, da situacija ostaja nepredvidljiva, zato so organizacijsko pripravljeni na morebitne spremembe iz naslova porasta števila obolelih. S cepljenjem so začeli pred štirimi tedni, do sedaj pa je cepljenih in bolezen prebolelo približno 56 odstotkov bolnišničnega osebja. Cepijo vse zaposlene, ki so izrazili interes.

Iz Splošne bolnišnice Novo mesto sporočajo, da se trudijo v čim večji meri izvajati redne programe in jih prilagajati na trenutne zmožnosti, še posebej glede na slabo epidemiološko sliko. Opozarjajo, da so zaznali nekaj pritožb iz naslova testiranja v Urgentnem centru Novo mesto, predvsem s strani učiteljev in vzgojiteljev, ki se v Urgentnem centru ne morejo testirati. Testiranje je namreč v domeni primarnega nivoja, torej zdravstvenih domov. V Urgentnem centru obravnavajo zgolj življenjsko ogrožajoča stanja in testirajo tiste, ki potrebujejo urgentno pomoč oziroma tiste, ki jih sprejmejo v bolnišnico.

V času, ko je veliko negotovosti in se situacija dnevno spreminja, je močna skupnost pomembna, saj imajo dejanja posledice, prevzemanje odgovornosti pa sproži učinek, ki ga lahko hitro zaznamo v statistikah. Zato se v Splošni bolnišnici Novo mesto zahvaljujejo vsakemu, ki spoštuje ukrepe in navodila, ter jim s tem pomaga, da lahko v čim večji in čim boljši meri opravljajo delo in nudijo zdravstveno pomoč.

Povezane novice

19. januar
 Stanje v Splošni bolnišnici Novo mesto je stabilno

Stanje v Splošni bolnišnici Novo mesto je stabilno

V Splošni bolnišnici Novo mesto je stanje že tri tedne stabilno, saj število hospitaliziranih COVID bolnikov ne narašča in ne pada ter se giblje med 90 in 100 hospitaliziranimi. S cepljenjem so...

več >

12. januar
 V Splošni bolnišnici Novo mesto porabili prve odmerke cepiva

V Splošni bolnišnici Novo mesto porabili prve odmerke cepiva

V Splošni bolnišnici Novo mesto so s cepljenjem proti novem koronavirusu začeli pred dvema tednoma, 30. decembra 2020, prve odmerke cepiva pa so namenili zaposlenim, ki delajo z najtežjimi COVID...

več >

nazaj