vaccination-2722937_1920.jpg

V Splošni bolnišnici Novo mesto porabili prve odmerke cepiva

datum: 12. 01. 2021

V Splošni bolnišnici Novo mesto so s cepljenjem proti novem koronavirusu začeli pred dvema tednoma, 30. decembra 2020, prve odmerke cepiva pa so namenili zaposlenim, ki delajo z najtežjimi COVID bolniki. Do sedaj je cepljenih in prebolelih približno 45 odstotkov zaposlenih v novomeški bolnišnici, v nadaljevanju pa bodo zaposleni cepljeni po prioritetni listi glede na starost oziroma ogroženost. Vsi, ki so bili cepljeni, se zaenkrat počutijo dobro in nimajo stranskih učinkov.

Iz Splošne bolnišnice Novo mesto, kjer imajo trenutno danes hospitaliziranih 94 COVID bolnikov, od tega 17 na intenzivnem oddelku, so nam sporočili, da je med že cepljenimi zaposlenimi tudi njihov strokovni direktor, prim. Milivoj Piletič. Prvi odmerek cepiva je prejel pred tednom dni ter nima nikakršnih stranskih učinkov in se počuti odlično. Kot zdravnik apelira na vse ljudi, naj se poslužujejo virov, ki so kredibilni in naj ne podlegajo teoretikom zarote, ki se velikokrat posledic svojih dejanj niti ne zavedajo. Kot družinski človek se je odločil za cepljenje tudi zato, ker si poleg svoje družine še posebej ne želi okužiti svoje 90-letne mame, katere zdravje je že tako ali tako krhko. Pravi, da je spremljal strokovno literaturo in da nima nobenega razloga, da ne bi verjel znanosti, zato je brez pomisleka zavihal svoj rokav, cepivo pa označuje kot edino možnost za končanje epidemije in povratek v normalno življenje.

Izjavo strokovnega direktorja prim. Milivoja Piletiča o cepljenju si lahko ogledate tudi na YouTube povezavi.

Povezane novice

02. januar

Od ponedeljka znova brezplačno testiranje v Mestni občini Novo mesto

Od ponedeljka, 4. januarja, v avli Kulturnega centra Janeza Trdine znova poteka brezplačno hitro testiranje na virus covid-19. Testiranje bo do nadaljnjega potekalo vsak ponedeljek, sredo in petek med...

več >

nazaj