Iz Splošne bolnišnice Novo mesto sporočajo: Tukaj smo za vas!

datum: 17. 11. 2020

Iz Splošne bolnišnice Novo mesto so nam sporočili, da imajo danes hospitaliziranih 109 COVID bolnikov, od tega 16 na intenzivnem oddelku. Stanje se za enkrat še ne umirja, v zadnjem tednu je v novomeški bolnišnici umrlo 15 pacientov, skupno število umrlih je tako naraslo na 48. Razmere so se v zadnjih dneh močno spremenile, imajo namreč veliko število okuženih iz domačega okolja. Posebno zaskrbljujoče je število okuženih v DSO Novo mesto, pa tudi v DSO Trebnje in Šmarjeta.

Kot so še povedali, imajo ta trenutek okoli 100 zaposlenih, ki so okuženi ali v karanteni. Tako izvajajo le nujne in urgentne operacije, specialistične ambulante pa prilagajajo glede na trenutne zmožnosti. Vsak teden posebej razmere preučujejo, pregledujejo stanje v bolnišnici in se odločajo, kako naprej s prerazporejanjem kadra, v želji, da bodo kar najbolje poskrbeli za čim večje število pacientov, tudi tistih, ki niso okuženi z virusom COVID.

Ob tej priložnosti je občane in občanke nagovorila tudi direktorica Splošne bolnišnice Novo mesto, doc. dr. Milena Kramar Zupan: "Opažamo, da je prisotna vse večja stiska ljudi, ki je posledica omejitev in spremembe načina življenja. Skušajmo najti pozitivne stvari in ne pozabimo na gibanje, ki ga lahko izvajamo tudi doma. Imejmo v mislih, da bo tudi to enkrat minilo in da bo ponovno čas, ko se bomo lahko objeli in spili kavo. Vsem tistim, ki se jim zdi situacija tako težka, da je ne morejo nadzirati, pa sporočamo, da so naša vrata vedno odprta. Tukaj smo za vas!"

 

 

 

 

nazaj