care-928653_1920.jpg

Trenutno stanje v Splošni bolnišnici Novo mesto še obvladljivo

datum: 10. 11. 2020

Iz Splošne bolnišnice Novo mesto so sporočili, da imajo danes hospitaliziranih 84 COVID bolnikov, od tega 15 na intenzivnem oddelku. Na voljo za COVID bolnike imajo sicer 90 postelj, od tega 16 na intenzivnem oddelku. Tako za enkrat obvladujejo zadeve in občanom ter občankam sporočajo, da imajo ta trenutek dovolj kapacitet.

Kljub resnemu stanju se v Splošni bolnišnici Novo mesto premišljeno lotevajo stvari, pri čemer imajo vedno pripravljenih več opcij: "Zavedamo se, da je prezgodaj trditi, da se trend rasti umirja, zato smo previdni in imamo še vedno odprta vabila, zaenkrat na zalogo. Tako smo pozvali vse študente višjih letnikov Zdravstvene fakultete, medicinske sestre, ki so se upokojile v obdobju zadnjih dveh let in tudi prostovoljce."

Ta trenutek jim v bolnišnici pomagajo tri upokojene medicinske sestre in trije študentje višjega letnika Zdravstvene fakultete. Tudi med zaposlenimi so okužbe še vedno prisotne, trenutno imajo okuženih in v karanteni približno 80 zaposlenih. 

Na področju spremembe in obravnave pacientov v primerjavi s preteklim tednom ne poročajo o spremembah. Zaenkrat še vedno zgolj zmanjšujejo in združujejo programe, ki niso nujni, kar pomeni, da sprejemajo pretežno paciente s stopnjo napotitve pod nujno in zelo hitro.

Njihovo sporočilo ostaja enako: Želijo si, da bi situacija še naprej bila obvladljiva, njihovi cilji pa so uprti v to, da bi bili vsi pacienti deležni pravočasne in kakovostne oskrbe, zato se zahvaljujejo vsem, ki jim pri tem pomagajo in upoštevajo ukrepe!

nazaj