Foto_sestanek_vodstvo_zdr_dom.jpg

V Splošni bolnišnici Novo mesto obvladujejo trenutne razmere

datum: 27. 10. 2020

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 50 COVID bolnikov, od tega 7 na intenzivnem oddelku. Glede na trenutno epidemiološko situacijo oz. na porast okužb v državi, se pripravljajo na dodatne kapacitete, kar pomeni, da lahko zagotovijo do 80 COVID postelj. Poleg pljučne in infekcijske klinike za COVID paciente tako odpirajo še staro interno bolnišnico.

Po današnjem sestanku vodstva Splošne bolnišnice Novo mesto so nam sporočili, da že zmanjšujejo nenujne programe, kar pomeni, da sprejemajo samo paciente s stopnjo napotitve pod nujno in zelo hitro. Vsi ostali pacienti, ki jim bodo morali termin prestaviti, bodo o drugem datumu obveščeni v najkrajšem možnem času.

Za enkrat dobro preskrbljeni z opremo in kadrom

Opreme, ventilatorjev, prostora imajo ta trenutek dovolj, narašča pa število okuženih med zaposlenimi (tako med zdravniki, kot med medicinskimi sestrami). Situacijo ta trenutek kadrovsko še obvladujejo, v proces pa že vključujejo specializante in tudi nekaj študentov višjega letnika Zdravstvene fakultete.

Poziv vsem občanom

Na tem mestu še enkrat pozivajo vse, ki prihajajo v Splošno bolnišnico Novo mesto, da se držijo navodil. "Ne samo nošnja mask, varnostna razdalja in razkuževanje rok. Zelo pomembno je, da so odkriti glede simptomov, ki so morebiten znak COVIDA. To, da nimate vročine, ne pomeni, da ste vzeli sredstvo za zbijanje vročine preden ste šli od doma, pomeni, da tega zdravila sploh niste potrebovali. Ponavljamo, da smo skupaj v tem in to pomeni, da moramo narediti vse, kar je potrebno, da zaščitimo sebe in druge, predvsem pa to pomeni, da skušamo v največji možni meri preprečiti vdor virusa med zaposlene v zdravstvu. Le tako bomo zmogli preživeti ta zimski čas tako, da bodo bolnice lahko še naprej nudile pomoč občanom in državljanom," so še zapisali v sporočilu za javnost.

nazaj