Vrtec_5.JPG

Novomeški vrtci bodo v večini prihodnji teden odprti

datum: 23. 10. 2020

Mestna občina Novo mesto sporoča, da bodo v prihodnjem tednu vrtci zaradi potrebe po varstvu predšolskih otrok v večini odprti. Vodje novomeških vrtcev so se organizirale in pridobile informacijo od vseh večjih zaposlovalcev v Mestni občini Novo mesto, ki so sporočili, da bodo predvidoma v počitniškem času vsa večja podjetja delovala nemoteno. To posledično pomeni, da v večini starši in skrbniki spadajo v kategorijo tistih, ki za varstvo nimajo drugih možnosti, kar je v skladu z vladnimi priporočili o tem, po kakšnem ključu se starši in skrbniki odločajo o potrebi za varstvo otrok v času epidemije.

V skladu s tem bodo zaradi potrebe po varstvu novomeški vrtci delovali nemoteno. Glede na informacije ravnateljev vrtcev širše regije je v jugovzhodni Sloveniji stanje v vrtcih dobro, zato v tem trenutku ni potrebe po večinskem zaprtju vrtcev. V primeru, da bo v katerem koli vrtcu stanje spremenjeno, bodo vodje vrtcev vse starše in skrbnike otrok o spremembi tudi pravočasno obvestile.

Kot je povedal minister za delo, družino in enake možnosti Janez Cigler Kralj bodo starši vrtčevskih otrok, ki zaradi zaprtja vrtca ne bodo mogli delati, dobili 80-odstotno nadomestilo plače. Starši otrok, ki varstva ne bodo potrebovali, bodo v času zaprtja oproščeni plačila. 

nazaj