DSC_0790.JPG

S 1. decembrom odpiramo nov medletni oddelek za predšolske otroke

datum: 20. 10. 2020

Na občini smo letos skupaj z upravami vrtcev proaktivno pristopili k iskanju rešitev za odpiranje dodatnih oddelkov in tako sprejeli odločitev, da s 1. decembrom odpiramo vrata nove skupine, ki bo v okviru vrtca Ciciban Novo mesto potekala v enoti Labod. Gre za skupino 14 otrok najmlajše starostne skupine, odzivi staršev na takšno odločitev pa so bili zelo pozitivni.

V času iskanja rešitev smo bili seznanjeni z dejstvom, da je na čakalnem seznamu 105 otrok, iz seznama pa smo tako uspešno zapolnili novi oddelek. Na Mestni občini Novo mesto se bomo še naprej trudili, da kljub omejenim kapacitetam in trenutnim razmeram v skladu s potrebami skozi leto odpremo še kakšen dodaten oddelek.

Kot je na zadnji seji pojasnil župan Gregor Macedoni, so bili s 1. septembrom sprejeti vsi predšolski otroci, ki so se opredelili za vpis v katerega od novomeških vrtcev v javni mreži. Glede na sezname, oblikovane na podlagi vpisov v rednem roku in medletnih prijav, je za vpise med letom tako čakajočih približno 105 otrok, ta številka pa se redno spreminja, saj so skozi leto pogosti izpisi iz vrtca ter dodatni vpisi. Za preostale otroke, ki bodo dopolnili zahtevano starost za vključitev v vrtec in si starši ne bodo varstva zagotovili kako drugače, se tako aktivno iščejo rešitve v okviru trenutnih možnosti.

 

 

nazaj