skd_5.jpg

13. LETNI KONCERT SRBSKEGA KULTURNEGA DRUŠTVA NOVO MESTO

datum: 24. 09. 2020

Srbsko kulturno društvo Novo mesto je pretekli vikend, v Parku Rastoče knjige v Novem mestu, uprizorilo svoj 13. letni koncert. Sedemdeset obiskovalcev je uživalo v enoinpolurnem programu društvene ustvarjalnosti. Udeležence je pozdravil tudi podžupan Boštjan Grobler.

Novoizvoljena predsednica SKD Novo mesto, Snježana Branisavljević, ni skrivala navdušenja nad uspehom dogodka, kljub pogojem in ukrepom, ki so obeležili leto 2020: „Ponosna sam na to, da smo eno redkih srbskih društev v Sloveniji, ki smo uspeli organizirati letni koncert v tem letu. Previdnostni ukrepi so takšni, da izključujejo folklorne performanse na kakršne smo navajeni, tako da smo, da bi ostali v naših okvirjih, prišli na idejo, in jo praktično brez vaj uprizorili na odru.“

Tisto kar loči 13. koncert od ostalih, je sama izvedba. Na odru je prikazano dramsko delo, igrokaz Krsna Slava, ki je prepleten z deli koreografij in pesmi iz stalne izvedbe društva. Tako so se člani otroške, mladinske, pevske, veteranske in recitatorske sekcije znašli v vlogah gostiteljev in gostov na Krsni Slavi. Pod scenarij in režijo igrokaza se podpisuje dvojec Slobodanka in Vedran Marčeta. V bodoče si člani društva želijo, da bi začeli z vajami po ustaljenem urniku, da bi organizirali čim več takšnih dogodkov in pridobili še več aktivnih članov. Ob tej priložnosti vabijo vse zainteresirane, da jim se pridružijo pri plesu, petju, recitaciji, igri in športu.

skd 2

skd 7

skd 9

skd 6

skd

skd 3

skd 4

skd 8

TEKST in FOTO: SKD Novo mesto

nazaj