1.JPG

Ambasador učenja 2020

datum: 20. 09. 2020

Na javno povabilo za predlog Ambasadorja učenja 2020, ki je bilo objavljeno v času od 3. 3. do 24. 3. 2020, je Razvojno izobraževalni center (RIC) Novo mesto prejel pet predlogov. Prepoznali so jih predlagatelji RIC Novo mesto, CIK Trebnje, Šolski center Novo mesto in ga. Slavica Mencin. Širši publiki bodo prvič predstavljeni na svečani podelitvi naziva Ambasador učenja 2020, ki bo v petek, 25. septembra 2020, v Novem mestu.

Vsako znanje šteje. Kot izobraževalni zavod Razvojno izobraževalni center (RIC) Novo mesto skuša spreminjati odnos do izobraževanja odraslih. Če jim pri tem še nekdo pomaga, pa toliko bolje. Govorimo namreč o ambasadorjih učenja. Ambasador učenja je prepoznan posameznik, ki pomaga širiti pozitiven odnos do izobraževanja in spoznavanja novega. Vsi  ambasadorji poudarjajo, da se učimo zase in za skupnosti, ki so tiste od najožje, to je družina, do skupnosti širšega okolja, v katerem živimo. Izobraževanje se ne konča v otroštvu in mladosti, ampak poteka vse življenje.

V letu 2018 je konzorcij partnerjev projekta DIS imenoval devet ambasadorjev učenja. Odlične posameznike, ki skrbijo za lastno stalno nadgrajevanje znanja in pri tem pomagajo drugim, so v svoji sredini prepoznali predlagatelji RIC Novo mesto, CIK Trebnje, Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, Osnovna šola Drska in ga. Marjetka Matoh. Vse prejete predloge so podprli in tako dobili prvih devet Ambasadorjev učenja: g. Staneta Gregorčiča, go. Milico Lukšič, go. Slavico Mencin, g. Franca Umeka in go. Elizabeto Vardijan (programski odbor Univerze za starejše) ter go. Tadejo Bartolj, go. Jožico Mehak, go. Lidijo Skube in go. Suzano Matoh.

 

Več informacij najdete TUKAJ.

Vabilo s programom

Brigita Herženjak
07 393 45 56
brigita.herzenjak@ric-nm.si

nazaj