Razkrivamo prizorišča vrhunca tematskega leta novomeške pomladi

datum: 17. 09. 2020

V soboto, 26. septembra, bo ob 17. uri v Dolenjskem muzeju Novo mesto odprta razstava Let novomeške pomladi, na Kandijskem mostu pa bo ob 19. uri sledil vrhunec tematskega leta, soareja Nekaj dni v septembru 1920-2020 Novo mesto. Ogled dogodka bo omogočen na velikem platnu na gradu Grm ter na pročeljih Gimnazije Novo mesto in Knjižnice Mirana Jarca, prenos v živo pa boste lahko spremljali tudi prek spletne povezave.

Soareja Nekaj dni v septembru 1920-2020 Novo mesto se bo odvila na Kandijskem mostu, gledalci pa bodo lahko dogajanje spremljali neposredno z Glavnega trga, na več lokacijah, to je na gradu Grm in pri Gimnaziji Novo mesto in Knjižnici Mirana Jarca, pa bo predvajan prenos v živo. Tovrsten ogled bo urejen v skladu z navodili NIJZ, posledično pa bo tudi število obiskovalcev omejeno.

Dogodek želimo približati vsem občanom in bo zato vsem, ki svojega sedišča ali stojišča na izbranih lokacijah ne bodo uspeli najti, na voljo ogled prenosa v živo prek Facebook dogodka in spletne strani.

Zaradi zahtevne organizacije prireditve bo začasno, od 9. ure 25. septembra do 6. ure 27. septembra, spremenjen prometni režim v mestnem jedru. Zaprt bo Kandijski most, obračališče pa bo urejeno na Prešernovem trgu, kjer bo promet preusmerjen na Kapiteljsko ulico in naprej na Trubarjevo ulico. Več informacij o zapori je na voljo na spletni povezavi. V skladu z navodili NIJZ bo spremenjena tudi ureditev na Glavnem trgu, kjer bosta locirani dve ograjeni prizorišči zaradi česar bo deloma omejeno gibanje mimoidočih. 

O predvidenem dogajanju in z njim povezanimi navodili vas bomo sproti obveščali.

 

Prometna ureditev od 9. ure 25. septembra do 6. ure 27. septembra:

Promet_Nm pomlad

Povezane novice

14. september

Bliža se soareja Nekaj dni v septembru 1920-2020 Novo mesto

Osrednja prireditev, ki bo proslavila obletnico novomeške pomladi, bo tako, kot je bilo gibanje mladeničev drugačno in opazno pred 100 leti, svojstvena tudi tokrat, ko se bomo spominjali edinstvene...

več >

nazaj