DSC_4543.jpg

Štipendisti na obisku pri županu

datum: 14. 09. 2020

Župan Gregor Macedoni, direktorica občinske uprave dr. Vida Čadonič Špelič in občinska strokovna sodelavka Andreja Češarek so na rotovžu sprejeli štipendiste Mestne občine Novo mesto Vida Dobrovoljca, Anjo Fink, Jona Judeža, Jošta Rudmana, Uroša Prešerna, Veroniko Sadek in Ano Šubic. Na srečanju, na katerem so zaradi drugih obveznosti manjkali Manja Slak, Domen Kulovec in Gal Pavlin, ki so tudi štipendisti naše občine, so se z mladimi pogovorili o preteklih uspehih in izkušnjah ter o načrtih za nadaljnje šolanje.

Na občini z izrednimi štipendijami za izjemne uspehe, ki smo jih ponovno začeli podeljevati leta 2016, aktivno podpiramo perspektivne mlade Novomeščane, ki imajo tako priložnost in dodatno vzpodbudo, da razvijajo svoje posebne talente. Sredstva so prednostno namenjena posameznikom z izjemnimi dosežki na različnih področjih, kot so kultura, umetnost, šport in znanost.

Lani se je na razpis za štipendije  in enkratne denarne pomoči prijavilo 22 kandidatov. Letos je rok za oddajo prijav 5. oktober 2020, na občini pa se že veselimo pete generacije štipendistov, ki bodo po vzoru sedanjih postajali novomeški ambasadorji znanja.  Štipendija se podeljuje za obdobje trajanja šolanja in znaša 300 evrov mesečno za šolanje v tujini ter 200 evrov za šolanje v Sloveniji, enkratna denarna pomoč za izobraževanje pa se podeli v višini 500 evrov.

Povezava do aktualnega razpisa za štipendije je na voljo tukaj.

nazaj