FESTIVAL_NOVE_NOVOME__KE_GLASBE_FB_COVER.jpg

PRVI FESTIVAL NOVE NOVOMEŠKE GLASBE

datum: 18. 08. 2020

Septembra se nam obeta prvi Festival nove novomeške glasbe, ki je nastal v sklopu 100. obletnice novomeške pomladi. Festival bo predstavil kantavtorske, intimne koncerte predstavnikov novega novomeškega vala glasbe in tematske večere treh najvidnejših predstavnikov gibanja Novomeška pomlad (Mirana Jarca, Božidarja Jakca in Antona Podbevška).

Zapuščina začetnikov novomeške pomladi po besedah organizatorjev kliče po nadaljevanju, načrtih, zazrtih v lepšo prihodnost glasbenikov in umetnikov novega novomeškega vala, vzpostavitvijo Novomeške koncertne transverzale. Festival se pripravlja v zahtevnih časih in ravno kultura je lahko tista, ki dviguje duha meščanom kot tudi umetnikom, glasbenikom, ki soustvarjajo vzpodbudno klimo v našem mestu. 

 Festival bo potekal v organizaciji in ob sofinanciranju PRODUKCIJSKE HIŠE in ZALOŽBE INJA MUSIC iz Novega mesta (Anja Pavlin in Igor Ilič), Mestne občine Novo mesto, Zavoda Novo mesto (KCJT), Knjižnice Mirana Jarca, Javnega sklada za kulturne dejavnosti (Klavdija Kotar), Športnega kluba Košenice (Marjan Pirnar) ter pridruženih sponzorjev tematskega leta.  

 Dogodek je za obiskovalce brezplačen, zaradi omejenega števila obiskovalcev pa je obvezna predhodna rezervacija sedišč na: rezervacije.festivalglasbe@gmail.com

V sklopu kampanje 100 let novomeške pomladi sledi v poletnih in jesenskih mesecih vrsta manjših dogodkov, 26. septembra pa še osrednja prireditev. Podporniki projekta so Zavarovalnica Sava, zavarovalna družba, d.d., BTC d.d., Telekom Slovenije d.d., Krka, tovarna zdravil, d.d., skupina TPV, Renault in Petrol d.d.

 

logonmpom1

 

 

nazaj