LenartLuksic-2_1_.jpg

Blatnik očaral publiko z aktualnim romanom Luknje

datum: 07. 08. 2020

Včeraj je občinstvo v sklopu Novomeških poletnih večerov znova uživalo v pogovornem večeru, katerega gost je bil Andrej Blatnik. Pogovor med povabljencem in Luko Piletičem se je vrtel okoli Blatnikovega romana Luknje in je klub temu, da je nastajal več let, trenutno zelo aktualen. Bere se namreč, kot da bi bil spisan ravno v času karantene.

Andrej Blatnik, kolumnist in predavatelj na ljubljanski Filozofski fakulteti, je svoje avtorsko delo Luknje, katerega vsebina je bila v ospredju pogovornega večera, izdal pri Založbi Goga. V romanu, kjer liki na začetku kopičijo hrano in posledično prikličejo v spomin podobe iz obdobja karantene, je bralec povlečen v zgodbo tudi z glasbo, ki ga intelektualno izziva. In ker ima glasba v romanu pomembno vlogo, jo je avtor delil z občinstvom tudi ob včerajšnjem pogovoru.

V prihodnjem tednu napovedujemo dva dogodka Novomeških poletnih večerov. V torek, 11. 8., bo ob 20. uri na gradu Grm spregovoril Velibor Čolić, v soboto, 15. 8., pa se bo v mestnem jedru ob 10. uri pred knjigarno Goga odvila lutkovna predstava Ovbe, kekec, ujma gre!. Na dogodke, ki nastajajo pod okriljem Založbe Goga, se je potrebno predhodno prijaviti na njihovi spletni strani.

Novomeški poletni večer: Blatnik

Novomeški poletni večer: Blatnik

Novomeški poletni večer: Blatnik

 

Fotografije: Lenart Lukšič

nazaj