Otvoritev Novomeških poletnih večerov

datum: 20. 07. 2020

Na gradu Grm se začenjajo letošnji Novomeški poletni večeri – otvoril jih bo Zijah Sokolović z monokomedijo Lijevo, desno, glumac. Do 8. avgusta bodo v prvem delu že ustaljene novomeške prireditve prevladovali pogovorni večeri, pridružili se boste pa lahko tudi monokomediji in lutkovni predstavi. S slednjo se bo zaključil prvi del Novomeških poletnih večerov, ki se bodo nato nadaljevali predvidoma v mestnem jedru.

V prvem delu Novomeških poletnih večerov se boste lahko na gradu Grm udeležili naslednjih dogodkov:

Torek, 21. 7., ob 20. uri: Lijevo, desno, glumac - Zijah Sokolović, monokomedija

Četrtek, 23. 7., ob 20. uri: Ko živali in narava spregovorijo - Boris Kolar in Agata Tomažič, pogovor o zbirki kratkih zgodb Trinajst

Četrtek, 30. 7., ob 20. uri: Rimske počitnice 2020 - Janko Petrovec in Marko Sosič, pogovor o knjigi Karantena. Rim., dnevniški zapiski v času epidemije

Torek, 4. 8., ob 20. uri: Valter brani Sarajevo 21. stoletja - Ahmed Burić in Ervin Hladnik Milharčič, pogovor o knjigi Ti je smešno, da mi je ime Donald?

Četrtek, 6. 8., ob 20. uri: Lukenj premalo, ljudi preveč - Andrej Blatnik in Luka Piletič, pogovor o romanu Luknje

Sobota, 8. 8., ob 10. uri na Glavnem trgu: Zrcalce - Lutkovno gledališče Nebo, predstava (40 min), 3 +

 

Na vsak dogodek posebej se je potrebno zaradi omejenega števila brezplačnih vstopnic in zahtev NIJZ predhodno prijaviti. Vstopnine ni, prijavite pa se lahko na spletni strani, kjer je na voljo tudi več informacij o samih dogodkih. Prijave so možne tudi v knjigarni Goga.

Obvestila o morebitnih spremembah glede posameznih dogodkov bodo redno objavljena na spletni strani in na Facebook strani Založbe Goga.

nazaj