bolnica.JPG

Obvestilo o prepovedi obiskov svojcev v Splošni bolnišnici Novo mesto

datum: 13. 07. 2020

Glede na splošno poslabšanje epidemiološkega stanja v zvezi s COVID-19 v Sloveniji, vse obiskovalce Splošne bolnišnice Novo mesto obveščamo, da so obiski svojcev pri pacientih od 13. julija 2020 ponovno do nadaljnjega prepovedani.

Z dovolilnico in po predhodnem dogovoru na oddelku, se izjemoma lahko dovoli obisk enega zdravega svojca pri umirajočih in kritično bolnih pacientih, predvidoma vsak torek, četrtek in nedeljo.

Na ginekološko-porodniškem oddelku je zaenkrat še dovoljena prisotnost ene zdrave osebe pri porodu in obiski z dovolilnico prav tako po predhodnem dogovoru.

Na pediatričnem oddelku je dovoljeno bivanje enega zdravega starša ob hospitaliziranem otroku.

Vsak obiskovalec mora s seboj prinesti izpolnjen in podpisan anketni list, ki je dostopen na spletni strani, in iz katerega je razvidno, da obiskovalec nima tipičnih znakov okužbe COVID 19, prav tako pa ni bil v stiku z znano okuženo osebo.

Obvezna je uporaba varovalne maske, ki si jo mora obiskovalec zagotoviti sam in si jo nadeti že pred samim vstopom v bolnišnico.

Informacije o stanju hospitaliziranih pacientov bodo lečeči zdravniki podajali telefonsko, v času, ki je sicer namenjen obiskom pacientov.

 

Prosimo vas, da navedeno upoštevate in tako pomagate pri obvladovanju širjenja okužb.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

nazaj