Se_vidimo_kmalu.jpg

Prihaja Otroški svet 2020

datum: 30. 06. 2020

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto že 17. leto prireja Otroški svet. Letos se bo počitniški program za otroke preselil v park Rastoče knjige (pri Knjižnici Mirana Jarca) in bo potekal med 6. in 24. julijem, vsak delavnik od 10. do 11.30. Prijave bodo obvezne vsaj dan pred obiskom na otroski.svetdrpd@gmail.com.

Kakšno je poletje brez Otroškega sveta? Precej bolj dolgočasno kot sicer. Tudi letošnjega julija so zato otroci vabljeni k dnevnemu ustvarjanju in druženju z vrstniki ob pomoči prostovoljcev in mentorjev Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. Tokrat na novi lokaciji, in sicer v parku Rastoče knjige pri Knjižnici Mirana Jarca.

Tri julijske tedne, in sicer od 6. do 24. julija, lahko vsak delavnik med 10. in 11.30 preživijo kakovostno počitniško dopoldne. V prvem tednu bodo tako ob pomoči mentorjev DRPD med drugim ustvarili svojo mumijo in vesoljsko ladjo Millenium Falcon, v drugem papigo Tobi in čarovniško blazinico Harry Potter, v tretjem pa posebno morsko svetilko in zabavnega pava.

Podrobnejši program se nahaja tudi na njihovi spletni strani

Otroški svet je v minulih letih obiskalo okoli 120 otrok dnevno, kar priča o njegovi popularnosti med otroki in starimi starši, ki so poletno varstvo vnukov popestrili z obiskom ustvarjalnih delavnic.

Iz društva opozarjajo na dve novosti: iz parka pri KCJT so se preselili v park Rastoče knjige, ki se nahaja med njihovim dnevnim centrom na Rozmanovi ulici 30 in Knjižnico Mirana Jarca. Če bo slabo vreme, bodo delavnice potekale v atriju knjižnice. Za obisk bodo potrebne tudi predhodne prijave vsaj dan prej, ki jih zbirajo na e-naslovu otroski.svetdrpd@gmail.com. Za posamično delavnico bo treba odšteti simboličen prispevek en evro.

DRPD počitniški program za otroke prireja že 17. leto zapored, in sicer ob podpori Mestne občine Novo mesto, podjetja Krka d.d. in Knjižnice Mirana Jarca.

»V program vložimo veliko truda, tako med snovanjem kot kasneje izvedbo, kar dokazuje popularnost Otroškega sveta. Med otroki je namreč veliko takih, ki prihajajo oz. se vračajo skorajda na vsako delavnico, kar nas izjemno veseli,« je povedala vodja letošnjega Otroškega sveta Kristina Lovrinović.

105368051_2845514462243342_7817196522136719602_n

Otroski svet 2020 bo potekal v parku Rastoce knjige

nazaj