seminar-594125_640.jpg

LokalPatriot pripravlja online usposabljanje za mentorje delavnic v okviru projekta konS

datum: 05. 05. 2020

Ekipa LokalPatriot-a vabi k sodelovanju pri širokem polju interaktivnega ustvarjanja in delavnic, pri katerem se bodo križali umetnost, biotehnologija, robotika, elektronika, programiranje in druge atraktivne prakse. Usposabljanje, ki se bo začelo v tednu med 11. in 15. majem, bo potekalo enkrat tedensko, kjer bodo udeleženci obdelali teoretični del usposabljanja. Ko se bodo trenutne razmere v povezavi s COVID-19 spremenile, pa se bo usposabljanje nadgradilo v hands-on delo, ki bo izvajano lokalno v hostlu Situla.

K usposabljanju so vabljeni vsi raziskovalci in ustvarjalci za bodoče mentorje. Zavod LokalPatriot tako odpira možnost za sodelovanje s strokovnjaki, možnost razvoja lastnih idej, timsko delo ter ustvarjanje na presečišču znanosti in umetnosti. Udeleženec usposabljanja se bo tako lahko vključil v različne dejavnosti, ki hekajo različne napredne tehnologije. Poslanstvo sodelovanja vidi ekipa LokalPatriot-a v navduševanju otrok in mladih za razmišljanje izven okvirjev in v igrivem ustvarjanju – v spodbujanju vznemirljivih situacij, iz katerih vzplamti ustvarjalna energija umetnic/kov, znanstvenic/kov, inženirk/jev in drugih vizionark/jev, ki svoje projekte razstavljajo v galerijah sodobnih raziskovalnih umetnosti. Prav tako je njihovo poslanstvo spodbujanje javne razprave in senzibilizacija družbe za priložnosti in nevarnosti, ki obstajajo ob nerazumevanju sodobnih tehnologij.

Vabljeni vsi matematičarji, mehatroničarji, elektrotehničarji, programerji, biotehnologi, umetniki, fotografi, pedagogi, znanstveniki, študenti in dijaki. Vsi, ki bi svojo energijo radi posredovali mladim in znanja željnim.

Vsi, ki bi vas usposabljanje utegnilo zanimati prek spletne povezave pošljite sporočilo s kratkim pripisom, zakaj bi želel/a sodelovati in soustvarjati ta program.

Usposabljanje bo izvedla ekipa Zavoda Kersnikova (www.kersnikova.org). Usposabljanje poteka v okviru projekta konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in poteka v štirih slovenskih mestih: v Velenju, Novem mestu, Mariboru in Novi Gorici.

Se vidimo!

Partnerji projekta: Kersnikova, Aksioma, Projekt Atol, Zavod Cona, Ljudmila, MKC Maribor, LokalPatriot, Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici, MC Velenje

konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je projekt, izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

kons-logo

nazaj