DSC_6597.jpg

Pošiljko kitajske zaščitne opreme namenili zdravstvenemu domu, bolnišnici in domu starejših občanov

datum: 14. 04. 2020

Danes smo na občini prejeli pošiljko zaščitne opreme, ki jo je doniralo kitajsko partnersko mesto Yixing. Glavnino zaščitne opreme, ki obsega 8800 zaščitnih mask in 300 kompletov zaščitnih oblek, so danes prevzeli predstavniki zdravstvenega doma, bolnišnice in doma starejših občanov.

Župan Gregor Macedoni se je ob tem zahvalil kitajskim partnerjem za donacijo, predstavnikom treh novomeških ustanov pa za strokovno in požrtvovalno delo v času epidemije. Opremo je v imenu Zdravstvenega doma Novo mesto prevzel pomočnik direktorice Peter Černe, v imenu Splošne bolnišnice Novo mesto direktorica dr. Milena Kramar Zupan, v imenu Doma starejših občanov Novo mesto pa pomočnica direktorice Sonja Jurečič.

Vsaka izmed omenjenih ustanov je prejela 2800 zaščitnih mask in 100 zaščitnih oblak, preostanek pa je ostal v rezervi Štaba civilne zaščite Mestne občine Novo mesto, ki je poskrbel za prevzem in distribucijo pošiljke. Gre sicer za paket opreme, ki jo je slovenskim partnerskim mestom s skupnim letalom poslalo več kitajskih mest. Med prejemniki so še Ljubljana, Maribor in Ajdovščina.

 

nazaj