Programa Društva življenje brez nasilja tudi v času epidemije delujeta nemoteno

datum: 01. 04. 2020

Tudi v času epidemije oba socialnovarstvena programa Društva življenje brez nasilja, Varna hiša in Svetovalnica za žrtve nasilja, ki sta namenjena pomoči žrtvam nasilja oz. osebam z izkušnjo nasilja nemoteno delujeta. Oblike pomoči so le nekoliko prilagodili trenutni situaciji.

Varna hiša izvaja pomoči v istem obsegu, kot sicer. Razgovor pred sprejemom se opravi po telefonu 031 393 614 ali mailu varnahisa.nm@gmail.com. V okviru razpoložljivosti omogočajo nastanitev žrtev (žensk in otrok) na tajno lokacijo oz. pomagajo pri nastanitvah v druge programe po Sloveniji. V primeru, da je žrtev nasilja že obolela za koronavirusom in potrebuje izolacijo, ne pa bolnišničnega zdravljenja, pomagajo pri koordinaciji nameščanja obolele žrtve nasilja na tajno lokacijo, ki omogoča izolacijo. V Svetovalnici za žrtve nasilja, ki je namenjena osebam z izkušnjo nasilja opravljajo brezplačno informiranje, svetovanje, psihosocialno pomoč in zagovorništvo po telefonu (Enota Novo mesto: 031 696 389, Enota Bela krajina: 051 201 760), mailu (Enota NM: svetovalnica.nm@gmail.com, Enota BK: svetovalnica.bk@gmail.com) ali po videoklicu preko aplikacije viber (na telefonski št. 031 696 389). 

V času epidemije nudijo v Svetovalnici za žrtve nasilja tudi brezplačno psihosocialno pomoč in pogovor ZA VSE, ki doživljajo stisko ob pojavu epidemije ali izolacije (po telefonu, maili, videoklicu).

 

nazaj