coronavirus-4904507_1920.jpg

Iz štaba civilne zaščite: Število okuženih v Novem mestu se ne povečuje

datum: 25. 03. 2020

Štab civilne zaščite Mestne občine Novo mesto, ki dnevno zaseda, z veseljem ugotavlja, da se na območju Mestne občine Novo mesto že nekaj dni ni povečalo število okuženih z novim koranavirusom. Veseli in hvaležni smo vsem občankam in občanom, da kot kaže odgovorno upoštevajo vse odrejene ukrepe in se zadržujejo doma.

To nas opogumlja in zavezuje, da ukrepe tudi v bodoče dosledno izvajamo. Štab je v dnevnem stiku s humanitarnimi organizacijami, ki nudijo prebivalcem različno pomoč (oskrba z zdravili, medicinskimi pripomočki, hrano, svetovanje in pomoč v stiski).  Vsi, ki bi potrebovali tovrstno pomoč, se lahko obrnejo na organizacije, njihovi kontakti so na naši spletni strani. Vsem prostovoljcem in prostovoljkam, ki opravljajo plemenito delo v težkih situaciji, se zahvaljujemo za čas in trud.

IMG_0636 (002)

Na dežurni telefonski številki – 07 39 39 289 dnevno sprejemamo klice z najrazličnejšimi vprašanji in potrebami. Občani se še vedno pogosto obračajo z vprašanji v zvezi z zdravstvenimi težavami. Občanke in občane prosimo, da za vse zdravstvene težave pokličete osebnega zdravnika oz. v zdravstveni dom Novo mesto – 07 39 16 700. V kolikor potrebujete nujno medicinsko pomoč, pomoči gasilcev ter drugih reševalnih enot kličite na številko 112. Za iskanje zanesljivih informacij v zvezi s koronavirusom pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 1404.

Zaradi Odloka o začasni prepovedi neposredne prodaje blaga in storitev potrošnikom zaznavamo težave pri nudenju nujnih hišniških opravil, predvsem pri starejših občankah in občanih, kot npr. puščanje vode, razbito okno, okvara gospodinjskega aparata, težave z električno napeljavo ipd. Sprejeti odlok  v takšnih primerih  dopušča izjeme, saj gre za zagotavljanje javne varnosti in zdravja. Zato pozivamo občane, da se v takšnih primerih obrnejo na ponudnike teh storitev in se dogovorijo za ustrezno ukrepanje. Prav tako je seveda dovoljeno nakupovanje na daljavo, preko svetovnega spleta.

 

nazaj