DSC_5146.jpg

Pred pomladjo urejanje sprehajališč

datum: 19. 02. 2020

Poleg celovite prenove Kettejevega drevoreda in postavitve pametne javne razsvetljave na Župančičevem sprehajališču, bodo v teh dneh potekala še redna vzdrževalna dela na mestnih sprehajališčih. Sodelavci iz Komunale Novo mesto bodo tako peskali pešpoti v Ragovem logu, pri Parku Evropske unije in v Portovalu, predvidoma jutri pa bodo odstranili tudi dve posušeni drevesi v Julijinem sprehajališču, ki predstavljata nevarnost za sprehajalce. Eno izmed odstranjenih dreves bo zamenjano z novo sadiko.

DSC_5101

Prenova Kettejevega drevoreda se bo v naslednjih tednih nadaljevala s polaganjem cevi za javno razsvetljavo in elektriko. V teku je izvedba tematske poti na Marofu, sledi ureditev makadamske poti, ki bo na strmejših delih površinsko prevlečena s protiprašno zaščito ter postavitev drogov javne razsvetljave in urbane opreme.

DSC_5169

Na Župančičevem sprehajališču bo v naslednjih tednih postavljena pametna javna razsvetljava, pri kateri bo možno naprednejše nadzorovanje jakosti osvetlitve, ki bo prilagojena obiskanosti sprehajališča. Gre za enega izmed ukrepov projekta Pametno mesto, ki med drugim zasleduje tudi čim manjšo svetlobno onesnaženost.

Pred izvedbo je tudi nekaj novih površin za pešce in kolesarje: marca je načrtovana objava razpisa za izvajalca gradnje brvi v Irči vasi, med Malim Slatnikom in Petelinjekom pa se bo še letos ob rekonstrukciji državne ceste urejalo večnamensko pot in obračališče za avtobuse.

nazaj