DSC_2910_1_50.jpg

Na sprejemu pri županu stoletnik Rudolf Mraz, novomeške plesne ekipe in ekipa prve pomoči OZ RKS Novo mesto

datum: 19. 11. 2019

Župan Gregor Macedoni je včeraj na sprejemu na rotovžu čestital za visoki jubilej gospodu Rudolfu Mrazu, ki je praznoval častitljivi 100. rojstni dan. Župan je včeraj na sprejemih gostil tudi novomeške plesne ekipe (Klub novomeških mažoret, plesno otroško skupino iz Plesnega društva Terpsihora, romsko skupino otrok Plesnega društva Arabeska in Plesni studio Novo mesto), ki so dosegle številne odlične rezultate na državnih in evropskih tekmovanjih in ekipo prve pomoči OZ RKS Novo mesto, ki je na državnem preverjanju ekip prve pomoči zasedla drugo mesto.

 

DSC_3028_1_50

Gospod Rudolf Mraz se je sprejema udeležil skupaj s svojo družino in prijatelji. Ker je njegovo življenjsko pot spremljala velika ljubezen do petja, so mu na sprejemu zapeli tudi pevci pevskega zbora Tonakord.

Za novomeškimi mažoretami je najuspešnejša sezona do sedaj. Na državnem prvenstvu so skupno osvojile kar 30 medalj, od tega 15 zlatih, 13 srebrnih in 2 bronasti medalji. Na evropskem prvenstvu so nastopale v najštevilčnejši zasedbi do sedaj in uspehu na državnem prvenstvu dodale še štiri evropske medalje. Članice so prvič osvojile skupinsko medaljo v kategoriji palica na evropskem prvenstvu. Skupina junior pa je še posebej ponosno domov prinesle svoje srebrne medalje in pokal.

DSC_3095_50

Uspešno sta na državnem srečanju plesnih skupin Pika miga nastopili tudi  otroška skupina iz Plesnega društva Terpsiohora in romska skupina otrok Plesnega društva Arabeska in obe prejeli zlato priznanje. Še posebno romska skupina se je prvič uvrstila tako visoko in se tudi odlično predstavila.

DSC_3118_50

Tradicionalno z odličnimi rezultati plesno sezono zaključuje tudi Plesni studio Novo mesto, ki je osvojil šest naslovov državnih prvakov v svoji kategoriji, uspehu so dodali še pet bronastih medalj na državnem prvenstvu in prav tako bronasto medaljo na evropskem prvenstvu.

DSC_3151_50

DSC_3156_50

Novo mesto se lahko pohvali tudi z izjemno ekipo prve pomoči OZ RKS Novo mesto, ki je na državnem preverjanju ekip prve pomoči zasedla drugo mesto. Njihova ekipa je vsako leto med najboljšimi na tovrstnih tekmovanjih, vendar drugega mesta do sedaj še niso dosegli, zato so na tokratni visok rezultat upravičeno ponosni.

DSC_3166_50

Župan je ekipam na sprejemu čestital za izjemne rezultate in jim zaželel uspešno delo še naprej.

nazaj