Velike_Brusnice_-_prerez_traku.jpg

Skozi Velike Brusnice varnejša pot za pešce, kolesarje in voznike

datum: 27. 09. 2019

Danes smo skupaj z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) uradno odprli prenovljeni odsek ceste skozi Velike Brusnice, ki velja za pomembno regionalno prometnico in vstopno točko v podgorjanske kraje. Skupna vrednost investicije je znašala 1,8 milijona evrov z DDV, od tega smo na Mestni občini Novo mesto prispevali 358 tisoč evrov.

Projekt rekonstrukcije dobrih 660 metrov ceste je vključeval še prestavitev struge potoka in ureditev odvodnjavanja, prestavitev kanalizacije elektrovodov ter ureditev vseh priključkov. Za zagotovitev večjega nivoja prometne varnosti je v sklopu projekta potekala tudi izgradnja pločnikov in postavitev javne razsvetljave. Dela je izvajalo podjetje Gradnje iz Boštanja s partnerjem Asfalt Kovač iz Planine pri Sevnici. 

brusnice 2

Cesto so s prerezom traku namenu predali župan Gregor Macedoni, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, v.d. direktorice DRSI Monika Pintar Mesarič, vodja projekta Bojan Papler in predsednik sveta Krajevne skupnosti Brusnice Ivan Kralj. 

V sodelovanju z DRSI v prihodnje načrtujemo še ureditev križišča na Ratežu, krajevna skupnost pa je v Velikih Brusnicah v sodelovanju s partnerji postavila tudi postajališče za avtodome in električne polnilne postaje. 

brusnice 1

IMG_3661-vanesa

 

nazaj