_DSC0647-113.jpg

Župan na sprejemu gostil ŽRK Krka, MRK Krka in ŽKK Krka

datum: 10. 06. 2019

V petek je župan Gregor Macedoni na rotovžu gostil novomeške športne ekipe, ki so sezono zaključile z odličnimi rezultati. Z izjemnimi dosežki se lahko pohvalijo Ženski rokometni klub Krka, Moški rokometni klub Krka in Ženski košarkarski klub Krka, ki so navduševali tako v državnem prvenstvu kot v pokalnem tekmovanju.

Odlično so sezono zaključile kadetinje Ženskega rokometnega kluba Krka, ki so osvojile naslov državnih prvakinj, ekipi mladink in članic sta zasedli tretje mesto v državnem prvenstvu, članice pa so k temu dodale še naslov pokalnih podprvakinj. Kot pravijo v klubu, so vsi rezultati odraz večletnega trdega dela, klub namreč uspešno neprekinjeno deluje že 46 let in vadbo rokometa organizira za vse starostne kategorije za območje Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

ŽRK Krka

Z naslovom državnih prvakov so sezono zaključili tudi mlajši dečki B iz Moškega rokometnega kluba Krka, uspeh je z naslovom pokalnih podprvakov dopolnila še ekipa članov. V klubu poleg članske ekipe tekmuje šest mlajših selekcij, ki so v zadnjih nekaj letih povsem v vrhu slovenske rokometne šole. Njihovi trenerji poudarek skozi leto v prvi vrsti, poleg rezultatov, namenjajo tudi razvoju športnika, pridobivanju samospoštovanja ter krepitvi socialnih veščin, športnega duha in značaja, kar se z delom na treningih in ob podpori staršev kaže tudi na končnem rezultatu, ki so jih ekipe dosegle v letošnjem letu.

MRK Krka

Na izjemno ekipo košarkaric selekcije U13 pa so ponosni v Ženskem košarkarskem klubu Krka, ki so skozi sezono nanizale vrsto izjemnih rezultatov. Blestele so na mednarodnih tekmovanjih in domačih turnirjih in se v državnem prvenstvu uvrstile na zaključni turnir najboljših štirih ekip. Do sklepnega dogodka sezone so nanizale štirinajst zmag in štiri poraze. Na koncu so se zasluženo veselile bronaste medalje oziroma tretjega mesta v državnem prvenstvu.

ŽKK Krka

Župan Gregor Macedoni je vsem ekipam čestital za uspešno športno sezono in izpostavil njihovo pomembno vlogo pri vzgoji in razvoju mladih selekcij, ki nato blestijo tudi v članskih vrstah. Zahvalil se jim je za širjenje športnega duha in promocijo Mestne občine Novo mesto z izjemnimi rezultati tako na mednarodni kot državni ravni in jim zaželel uspešno delo tudi v prihodnje.

 

Župan na sprejemu gostil ŽRK Krka, MRK Krka in ŽKK Krka

kadetinje Ženskega rokometnega kluba Krka

kadetinje Ženskega rokometnega kluba KrkaEkipa košarkaric - ženski košarkarski klub Krka

nazaj