DSC_0279.JPG

Preventivna akcija Hitrost

datum: 01. 04. 2019

Danes se je začela nacionalna preventivna akcija Hitrost, ki bo potekala od 1. do 14. aprila. Akciji se pridružujemo tudi mi. Namen tovrstnih aktivnosti je umirjanje hitrosti na naših cestah in zmanjšanje števila prometnih nesreč, saj je hitrost še vedno med poglavitnimi dejavniki najhujših nesreč. Agencija za varnost prometa bo voznike predvsem informirala, policija pa bo izvajala poostren nadzor prometa.

Tudi naši redarji bodo v okviru akcije izvajali poostren nadzor hitrosti in se pri tem osredotočili na območja z večjo frekvenco pešcev, kjer zaznavamo večje število prekoračitev hitrosti. Prvi teden akcije bodo aktivnosti, povezane z umirjanjem hitrosti, potekale po večini evropskih držav, saj med 1. in 7. aprilom hkrati poteka akcija SPEED, ki jo organizira evropska zveza prometnih policij TISPOL

V sredo, 3. aprila, pa se bomo pridružili vseevropski akciji, ko se bo izvedel še maraton nadzora hitrosti. Na spletni strani policije boste lahko že jutri preverili lokacije, na katerih bo potekal maraton nadzora hitrosti. 

Vse udeležence v prometu pozivamo, da hitrost vožnje prilagodijo prometnim varnostnim razmeram, upoštevajo cestnoprometne predpise in signalizacijo ter s svojim ravnanjem prispevajo k skrbi za lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. 

nazaj