_DSC0481.JPG

Mladi parlamentarci razpravljali na rotovžu

datum: 19. 03. 2019

Na rotovžu je danes v organizaciji DPM Mojca tradicionalno potekal 29. regijski otroški parlament. Svetniške klopi sejne sobe je tako zasedlo 36 delegatov iz osnovnih šol širše dolenjske regije. Mlade parlamentarce je pozdravil tudi župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni.

Župan je v nagovoru pohvalil njihovo angažiranost in jim zaželel uspešno predstavitev na Nacionalnem otroškem parlamentu v Ljubljani, ki bo 8. aprila. Pri tem je izpostavil naj s ponosom predstavljajo našo regijo, ki je v marsikaterih pogledih lahko zgled tudi ostalim.

Mladi parlamentarci na 29.regijskem otroškem parlamentu

Mladi so se pogovarjali o uresničitvi sklepov lanske izvedbe, na kateri so obravnavali tematiko šolstva in šolskih sistemov in izvolili sedem predstavnikov, ki bodo sklepe z regijskega parlamenta predstavili na Nacionalnem parlamentu v Ljubljani.

Zasedanje sta vodili lanski predstavnici naše regije na nacionalnem otroškem parlamentu v Ljubljani, ki prihajata iz OŠ Bršljin in OŠ Grm. Program so obogatili učenci Glasbene šole Marjana Kozine, razpravo pa je spremljalo tudi štirideset mentorjev.

Mladi parlamentarci na 29.regijskem otroškem parlamentuMladi parlamentarci na 29.regijskem otroškem parlamentuMladi parlamentarci na 29.regijskem otroškem parlamentu

nazaj