Predstevniki_MePZ_Pomlad_na_sprejemu_pri___upanu.jpg

Zlato iz Italije sveti tudi v Novem mestu

datum: 07. 03. 2019

Novomeški Mešani pevski zbor Pomlad (MePZ Pomlad) je na lanskem mednarodnem tekmovanju Venezia in musica v Italiji, v konkurenci zborov iz osmih držav, prejel dvakrat zlato priznanje in nagrado za najboljšo izvedbo ter dosegel še zmago v folklorni kategoriji. Za odlične dosežke na mednarodni ravni je predstavnikom zbora na včerajšnjem sprejemu na rotovžu čestital tudi župan Gregor Macedoni.

Zlato iz Italije so v minuli sezoni dopolnili še s številnimi aktivnostmi v lokalnem okolju, med drugim so sodelovali na reviji mešanih pevskih zborov v Šentjerneju, se odzvali povabilu Dolenjskih lekarn in jim popestrili večer ob štirideseti obletnici delovanja, pripravili dva koncerta iz koncertnega cikla Pesem povezuje in skupaj z gostujočimi novomeškimi glasbeniki in knjigarno Goga na gradu Grm uspešno izvedli slovensko popevko PoPmlad. Z veseljem so se odzvali tudi povabilu ob proslavi 120. letnice rojstva Leona Štuklja.

Številne aktivnosti pripravljajo tudi v tem letu, tako so v marcu že bili dobrodelni in sodelovali na  tradicionalni prireditvi Rotary kluba Novo mesto, na kateri so pridobivali sredstva za podelitev štipendij dijakom, dijakinjam iz socialno ogroženih družin naše regije, v sklopu dnevov Slovenije bodo nastopili tudi na 50. prazniku mimoz v Herceg Novem. Pripravljajo tudi ostale redne koncerte, v tem letu pa se še posebno veselijo organizacije festivala gospel glasbe predvidoma oktobra v Novem mestu. Pomlad sicer deluje že sedemindvajseto leto, v njihovih vrstah se je zvrstilo preko dvesto pevk in pevcev, trenutno pa zbor šteje šestintrideset aktivnih članov.

nazaj