_DSC0003.jpg

Živa Falkner na sprejemu pri županu

datum: 28. 02. 2019

Na rotovžu je župan Gregor Macedoni sprejel Živo Falkner, 16-letno članico Teniškega kluba Krka Otočec, ki je pod vodstvom trenerja Gordana Jankovića, s katerim uspešno sodeluje že devet let, tudi v pretekli sezoni tekmovala na turnirjih najvišjih rangov svetovne mladinske teniške lestvice ITF do 18 let in dosegla izjemne rezultate.

Na dveh turnirjih ITF v Indiji se je med posameznicami uvrstila v polfinale in v dvojicah  osvojila drugo mesto, na turnirju ITF v Italiji se je prav tako med posameznicami uvrstila v polfinale, na Hrvaškem pa dosegla drugo mesto. Po zelo uspešni sezoni se Živa na svetovni mladinski teniški lestvici trenutno uvršča okoli 160. mesta, v svojem letniku pa sodi med najboljših 30 igralk svetovne mladinske teniške lestvice.

Zaradi odličnih rezultatov in preboja med 200 najboljših igralk na svetovni mladinski teniški lestvici do 18 let je bila izbrana v ekipo najboljših dvanajstih igralk s celega sveta, ki so pod okriljem svetovne mladinske teniške zveze nastopale na ameriški turneji, ki je zajemala turnirje najvišjega ranga v Mehiki in na Floridi. Nastopala je tudi za slovensko državno reprezentanco, na Evropskem posamičnem prvenstvu do 16 let v Moskvi, kjer je v dvojicah osvojila bronasto medaljo, je med posameznicami prišla vse do osmine finala.

Tudi začetek sezone 2019 je bil za Živo zelo spodbuden, saj je na turnirju ITF do 18 let na Slovaškem v dvojicah osvojila prvo mesto. Vnovič je bila izbrana v ekipo, tokrat štirih deklet s celega sveta, ki so pod okriljem svetovne mladinske teniške zveze tekmovale na južnoameriški turneji, ki je zajemala turnirje najvišjega ranga do 18 let v Paragvaju in Braziliji. S svojimi nastopi je tudi tokrat pokazala, da sodi v vrh svetovne mladinske teniške lestvice. Februarja je bila Živa razglašena tudi za Športnico leta 2018 v Mestni občini Novo mesto. Župan Gregor Macedoni ji je čestital za številne izjemne uspehe in ji zaželel tudi nekaj športne sreče pri doseganju zastavljenega cilja, mlada teniška igralka si namreč želi nastopiti na Grand Slam turnirju.

Ker ima Živa šele 16 let, sta pred njo še dve sezoni igranja med mladinkami in s tem priložnosti za doseganje vrhunskih rezultatov na tej ravni. Ob izjemno prizadevnem in strokovno vodenem delu jo lahko v letu 2019 na svetovni mladinski teniški lestvici pričakujemo med najboljšimi 100 mladinkami sveta. To pa jo uvršča neposredno na glavne štiri Junior Grand Slam turnirje, ki predstavljajo vrh svetovnega mladinskega in kasneje profesionalnega tenisa.

nazaj