003.jpg

Novi novomeški ambasadorji znanja

datum: 14. 12. 2018

Na Mestni občini Novo mesto okviru izvajanja številnih projektov in podpornih shem za mlade nadaljujemo tudi s podporo tistim najbolj perspektivnim mladim Novomeščanom, ki na svojih področjih dosegajo izjemne dosežke. Tako smo ponovno objavili razpis za podelitev izrednih štipendij in enkratnih denarnih pomoči za izobraževanje perspektivnih študentov in dijakov. Novi štipendisti so se včeraj predstavili na konstitutivni seji Občinskega sveta.

Preko letošnjega razpisa, na katerega se je prijavilo 18 kandidatov, smo dobili in se razveselili že tretje generacije štipendistov, ki so postali novi novomeški ambasadorji znanja. Obstoječim štipendistom Galu Pavlinu, Manji Slak, Urošu Prešernu, Anji Fink, Vidu Dobrovoljcu in Živi Falkner se bodo pridružili Domen Kulovec, Jošt Rudman in Ana Šubic. Domen je študent medicine z izjemnimi dosežki na področju naravoslovja, Jošt je študent trobente v Salzburgu in izjemno uspešen na glasbenem področju, Ana pa je vsestransko nadarjena gimnazijka z izjemnimi dosežki na literarnem področju.

006

Višina izredne štipendije znaša 200 EUR/mesec za študij v Sloveniji in 300 EUR/mesec za študij v tujini, višina enkratne denarne pomoči za študij v tujini pa 500 EUR v enkratnem znesku. Postopek izbora skladno z razpisom in kriteriji vodi petčlanska komisija za štipendiranje, ki obravnava kandidate celostno ter upošteva tudi izjemne dosežke s področij umetnosti, športa, glasbe, naravoslovja, kulture, znanosti ipd.

 

Na ta način že od leta 2016, ko smo ponovno začeli podeljevati štipendije za izjemne uspehe, aktivno podpiramo mlade Novomeščane, ki imajo z novim sistemom štipendiranja priložnost, da razvijajo posebne talente in predstavljajo naložbo v prihodnost Novega mesta.

005

nazaj