Webp.net-resizeimage__1_.jpg

25 let novomeškega Lions kluba

datum: 12. 12. 2018

Novomeški Lions klub je včeraj, 11. decembra, v Knjižnici Mirana Jarca obeležil 25. obletnico svojega delovanja. Dogodku je prisostvoval guverner Distrikta 129, Slovenija, Miroslav Kvas, ki je skupaj z županom Gregorjem Macedonijem izročil darilo predsedniku dr. Ivanu Erendi za delo, ki ga Lions klub Novo mesto prostovoljno opravlja skozi leto v novomeški občini. Dogodka se je udeležil tudi regijski predsednik Zdenko Šalda. Priznanja pa so prejeli aktivni člani za 15 in 25 let prostovoljnega dela članov kluba.

Na slavnostni akademiji je bila predstavljena zgodovina »lionizma« na svetovni ravni, njegovega poslanstva in namen delovanja, ki je spodbudilo tudi Novomeščane, da so pred 25 leti ustanovili Lions klub Novo mesto. V četrt stoletja so izvedli številne humanitarne projekte in dobrodelne akcije. Tako na primer vsako leto ob koncu leta obdarijo učence OŠ Dragotina Ketteja, so pokrovitelj Društva slepih in slabovidnih, v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto izvajajo projekt donirana hrana ter številne druge humanitarne aktivnosti.

Webp.net-resizeimage (2)

Ob podelitvi darila predsedniku dr. Ivanu Erendi je župan Gregor Macedoni izpostavil: »Uvod v dogajanje veselega decembra se je začel v znamenju mednarodnega dneva prostovoljstva ter obeležitvijo 70. obletnice sprejetja deklaracije Združenih narodov o temeljnih človekovih pravic…Zato ste Lionsi pomemben del te zgodbe že 25 let. S svojimi dejanji in akcijami ste pomagali številnim in vrnili nasmeh na obraze marsikateremu otroku. Vaše delo je izraz visokih etičnih načel. Ta pa spodbujajo medsebojno spoštovanje, ki se ne zmeni za politično, strankarsko ali versko opredeljenost. S tem izkazujete, da je temelj vašega dela svoboda govora in duha. Vaš cilj pa, da bi prispevali k oblikovanju družbe, ki bo vodila h kulturni, socialni in moralni blaginji… Zahvaljujoči vašemu prostovoljnemu delu, izjemni angažiranosti in odlični organiziranosti, je vaš prispevek pomemben, da ostajamo družba s človeškim in humanim obrazom.«

Webp.net-resizeimage (3)

nazaj