Borut_Kincl_Vir_spletna_stran_Kempo_Amis_zveza_Slovenije.jpg

Masterclass delavnice z vrhunskimi ustvarjalci: Borutom Kinclom, Žiganom Kranjčanom in Gašperjem Kunškom

datum: 09. 11. 2018

Pod okriljem Štukljevega leta, ki se odvija v Novem mestu že celo leto, od septembra uspešno poteka praktični seminar z naslovom Umetnost in šport. Zasnovan je kot niz delavnic vrhunskih slovenskih ustvarjalcev in ustvarjalk različnih umetniških žanrov, ki v svoja dela umeščajo šport in gibanje. V novembru bodo na delavnicah v Kulturnem centru Janeza Trdine (KCJT) sodelovali mojster borilnih veščin Borut Kincl in mednarodno uveljavljena plesalca in koreografa Žigan Kranjčan in Gašper Kunšek.

Borut Kincl bo na delavnici v soboto, 10. novembra, s sodelujočimi v duhu umetnosti bojevanja prikazal razširitev in nadgraditev povezav športa in umetnosti. Plesalca Žigan Kranjčan in Gašper Kunšek pa bosta v soboto, 24. novembra, freestyle hiphop združila s prvinami sodobnega plesa. Na delavnice so vabljeni vsi, ki jih zanimajo šport in ustvarjanje v različnih pogledih. Seminar je zasnovala in ga strokovno spremlja in koordinira Dr. Andreja Kopač, ki sprejema tudi predhodne prijave (ankopac@gmail.com).

Foto: Borut Bučinel

Foto: Borut Bučinel

Povezane novice

09. november

Prvič v Novem mestu: uspešen potek praktičnega seminarja Umetnost in šport

Seminar Umetnost in šport, ki v okviru Štukljevega leta v Novem mestu poteka od septembra, združuje srednješolke (pa tudi starejše) iz različnih srednjih šol (Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija...

več >

nazaj