plaza.jpg

Razpis zdravstvenega letovanja na Debelem rtiču

datum: 20. 04. 2018

Tudi v času letošnjih počitnic bo Območno združenje RK Novo mesto organiziralo zdravstveno letovanje otrok iz vseh dolenjskih občin. Sprejeli bodo 190 prijav otrok, starih od 6 do 19 let, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji, ali so bili pogosteje bolni in imajo dva ali več zapisov v obdobju od 25. 2. 2017 do 16. 2. 2018.

Letovanje bo izvedeno v dveh terminih od 8. 7. do 15. 7. 2018 in od 15. 7. do 22. 7. 2018 v Mladinskem zdravilišču in okrevališču RKS Debeli rtič. Prispevek staršev je 35 evrov in je enak za vse, sofinancerji so ZZZS in občine, iz katerih bodo napoteni otroci. Napotitev poteka prek izbranih zdravnikov, ki ob obisku starša, če otrok izpolnjuje pogoje za zdravstveno letovanje, izpolni predlog, ki se ga pozneje dostavi na Območno združenje RK Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54a, Novo mesto. Na novomeškem Rdečem križu bodo sprejemali prijave do zapolnitve mest in opozarjajo, da naj starši uredijo prijave od 16. aprila naprej v najkrajšem možnem času.

Na Debelem rtiču se priporoča letovanje otrokom z naslednjimi boleznimi: alergijami, kožnimi obolenji, obolenji dihal, astmo. Poudarek programa je na pomenu gibanja in zdrave telesne aktivnosti, delavnic zdrave prehrane, delavnic sproščanja in na delu s posameznimi otroki z raznimi zdravstvenimi težavami.

Poleg zdravstvenega letovanja bodo na OZRK Novo mesto vključevali tudi otroke na socialno letovanje, ki bo potekalo istočasno kot zdravstveno na Debelem rtiču. Prijavnice dobijo otroci in starši pri svetovalnih delavcih na šolah. Prijave se zbirajo do 1. junija 2018.

Prijavnica in ostale podrobnosti so na voljo povezavi: http://novomesto.ozrk.si/nase_aktivnosti/letovanje_otrok_na_debelem_rticu/.

nazaj