001.jpg

Od ponedeljka nov sistem prevozov za starejše in invalide

datum: 26. 02. 2018

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in predsednica Društva upokojencev Novo mesto Rožca Šonc sta danes na rotovžu podpisala pogodbo o sodelovanju pri projektu za mobilnost starejših in invalidov. Gre za sistem, ki tej ranljivi skupini občanov omogoča brezplačne prevoze z električnim avtomobilom, za katere se upravičenci preprosto naročijo preko klicnega centra.

Zagotovili smo električno vozilo, ki bo od ponedeljka do petka, na voljo za prevoze upokojencev in invalidov (s stalnim prebivališčem v Mestni občini Novo mesto) in potrebujejo vožnjo znotraj novomeške občine. Prav tako zagotavljamo naročanje storitve preko enotnega klicnega centra (telefonska številka 080 10 10), ki smo ga vzpostavili v sodelovanju z Zlato mrežo. Pri Društvu upokojencev Novo mesto pa so zagotovili voznike in njihovega koordinatorja.

Sistem je odziv Mestne občine Novo mesto na pogosto izraženo potrebo upokojencev in invalidov po zagotavljanju prevozov in nadaljevanje politik podpore starejšim občanom in trajnostnega razvoja.

Z uvajalnim obdobjem začenjamo v ponedeljek, 5. marca, sistem prevozov pa bomo na podlagi prvih odzivov smiselno nadgrajevali.

Navodila.pdf

Izjava uporabnika.pdf

Izjava uporabnika_status.pdf

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in predsednica Društva upokojencev Novo mesto Rožca Šonc

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in predsednica Društva upokojencev Novo mesto Rožca Šonc

nazaj