DSC_0299.JPG

Otvorili večnamensko pot Žabja vas - Grm

datum: 19. 12. 2017

Danes smo v sodelovanju s partnerji pri projektu otvorili večnamensko pot Žabja vas – Grm, ki je nastala na pobudo občanov in ob velikem prispevku dveh uspešnih novomeških podjetij – Revoza in TPV-ja. Vrednost celotne investicije je 144 tisoč evrov. Na otvoritvi so sodelovali učenci Osnovne šole Grm, ki so s potjo dobili bistveno varnejšo in polovico krajšo šolsko pot.

Večnamenska pot je izjemen primer družbene odgovornosti, kar je v svojem nagovoru izpostavil tudi župan Gregor Macedoni. Podjetji sta prepoznali pomen projekta in med svojimi obrati omogočili prehod za pešce in kolesarje, ob tem pa za svoje sokrajane žrtvovali svojo ključno povezavo za taktno dobavo delov v proizvodnjo. Poleg župana Macedonija so na otvoritvi spregovorili še predsednik uprave Revoza Kaan Ozkan, direktor TPV Group Darko Janežič in ravnateljica Osnovne šole Grm Sonja Simčič.

V okviru projekta se je izvedla nova asfaltna povezava za pešce in kolesarje, dolga 260 in široka tri metre. Ustrezno se je uredilo še odvodnjavanje, prometna signalizacija, varovalna ograja, preureditev uvozov in dostopov in javna razsvetljava.

DSC_0321

DSC_0365

nazaj