Levicar_Nm_Kapitelj_KettejevDrevored_2012_05_02_IMG_9483.JPG

Začetek projekta SHELTER (Solidarity hosting evolution looked through European Regions)

datum: 27. 09. 2017

Od 12. do 16. oktobra bo v okviru programa Evropa za državljane potekal projekt SHELTER, pri katerem kot partner sodeluje tudi Mestna občina Novo mesto.

V projekt je vključenih 9 občin iz 8-ih držav. Sofinanciran je s strani EU v okviru programa Evropa za državljane. Prijavitelj je italijanska občina Canepina.

Vključena mesta so majhna, a izpostavljena močnemu vplivu migracijskih tokov, zaradi katerih težko uskladijo potrebo po integraciji z željo po ohranitvi lokalnih običajev. Zato so se odločila, da v skladu s cilji programa in prioritetami za leto 2016 spodbudijo aktivno vključevanje državljanov v integracijo,  ki bo pozitivna tudi za gospodarsko okolje mest. Cilj projekta je izmenjava dobrih praks pri integraciji migrantov na trgu dela majhnih mest in primerjava njihovega vpliva na ekonomski sistem v ruralnih področjih.

Dogodka se bodo udeležili predstavniki Mestne občine Novo mesto, Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, Zavoda Boter, Društva Novo mesto in ostala zainteresirana javnost.

SHELTER logo

nazaj