zapora1.jpg

Priprava gradbišča se je začela, potrpežljivo v času prometnih konic

datum: 25. 09. 2017

Danes dopoldne so izvajalci gradbenih del prenove mestnega jedra začeli s pripravo gradbišča, zato je promet v mestnem jedru že spremenjen. Po Kandijskem mostu je možen samo izvoz iz mesta, zaprta pa sta Pugljeva ulica in večji del Glavnega trga.

 

V nadaljevanju tedna bo potekala priprava gradbišča: postavljanje gradbiščnih ograj, odmerjanje lokacij podzemne infrastrukture, postavitev gradbiščnih kontejnerjev in skladišč, pa tudi odstranitev spomenikov in dreves. Arheološka izkopavanja in gradbena dela predvidoma sledijo prihodnji teden.

Ker tranzitni promet preko Glavnega trga ne bo več mogoč, naprošamo vse, da prilagodite svoje poti, kar še posebej velja za čas prometnih konic. Za obiskovalce mestnega jedra smo zagotovili brezplačno dvourno parkiranje v Kandiji, na Novem trgu in tudi na drugih bližnjih parkiriščih.

 

O morebitnih spremembah in nadaljnjem poteku del vas bomo obveščali.

ess-

Povezane novice

20. september

Začetek prenove mestnega jedra kroji vreme

Predstavniki Mestne občine Novo mesto in izvajalci gradbenih in arheoloških del prenove mestnega jedra so se na današnjem operativnem sestanku ponovno usklajevali o začetku del, ki ga je v zadnjih...

več >

15. september

Mestno jedro obnavljamo za vse

Kot smo že obveščali, bo v prihodnjih mesecih potekala prenova mestnega jedra. Načrtovanih je več faz projekta, v katere so vključena tudi arheološka izkopavanja, saj je letošnje sondiranje...

več >

nazaj