DSC_0043.JPG

Jeseni odprtje novega vrtca v Bršljinu

datum: 29. 08. 2017

Vrtec bo sprejel okrog 110 otrok v šest oddelkov, s čimer bo nadomestil štiri oddelke vrtca Videk, ki je domoval v najemniških prostorih nekdanjega Novoteksa, in omogočil tudi prostor za sprejem novih otrok.

V jeseni bodo otroci v Mestni občini Novo mesto lahko vstopili v nov vrtec, ki je umeščen med Osnovno šolo Bršljin in Vrtcem Ostržek v Bršljinu. Vrtec bo sprejel okrog 110 otrok v šest oddelkov, s čimer bo nadomestil štiri oddelke vrtca Videk, ki je domoval v najemniških prostorih nekdanjega Novoteksa, in omogočil tudi prostor za sprejem novih otrok.

Gradnja montažnega objekta v delno leseni izvedbi se je začela konec letošnjega aprila. Zaključek del je bil sicer prvotno načrtovan za konec julija, vendar je izvajalec, podjetje Markomark Nival, zaradi zamude, ki je nastala pri izdaji gradbenega dovoljenja s strani upravne enote, v avgustu zaprosil za podaljšanje roka, sorazmerno z nastalo zamudo. Delo bo tako predvidoma zaključil v septembru, objekt pa bi bil za namestitev otrok po trenutni časovnici lahko predvidoma pripravljen v začetku oktobra.

Vodstvo matične enote Vrtec Pedenjped Novo mesto bo v dogovoru z Mestno občino Novo mesto izvajanje predšolske vzgoje otrok do odprtja novega vrtca začasno zagotovilo v prostorih Vrtca Ostržek in Plesnega studia Novo mesto.

 

nazaj