vodilna slika

Bogat program ob občinskem prazniku

datum: 30. 03. 2017

Letošnji občinski praznik bomo tradicionalno obeležili s slavnostno akademijo, na kateri bomo podelili občinske nagrade in priznanja za leto 2016.

Letošnji občinski praznik bomo tradicionalno obeležili s slavnostno akademijo, na kateri bomo podelili občinske nagrade in priznanja za leto 2016. Poleg tega bodo čez cel april potekali številni dogodki in prireditve, ki bodo obeležili letošnje praznovanje.


ob  inski praznik vabilo page 001.jpg

 

Slavnostna akademija bo v petek, 7 aprila, ob 19. uri v Kulturnem centru Janeza Trdine. Nagrade in priznanja bodo prejeli posamezniki in skupine, ki so zaznamovali naš prostor na strokovni ravni in v civilni družbi, na humanitarnem, znanstvenem, kulturnem, izobraževalnem, gospodarskem in širšem družbenem področju. V kulturno-umetniškem delu programa bodo nastopili solisti in zbor Zavoda Friderik I. Baraga.

 Letošnje leto je Mestna občina Novo mesto razglasila za Jantarno leto, zaradi izjemnega arheološkega bogastva, ki ga hrani dolenjska zemlja. Tako bo Novo mesto gostilo dve pomembni mednarodni konferenci, in sicer Mednarodno arheološko konferenco o jantarju, ki jo organizira Dolenjski muzej Novo mesto ter turistično-promocijsko Konferenco mest ob jantarni poti, ki jo pripravljamo na Mestni občini Novo mesto. Obe konferenci bosta obogateni z otvoritvami treh jantarno obarvanih razstav 20. aprila 2017 v Dolenjskem muzeju.

 V aprilu bodo potekale tudi številne športne aktivnosti in športno-rekreacijski dogodki v okviru projekta Rudolfovi dnevi športa, ki se bodo nadaljevali v maju in juniju. V sodelovanju z različnimi organizacijami pa bomo obeležili tudi dan Zemlje in državna praznika - dan upora proti okupatorju ter praznik dela.

 

nazaj