vodilna slika

Položili so temeljni kamen za Qlandio

datum: 03. 12. 2009

V novomeškem Mačkovcu so položili temeljni kamen novega nakupovalnega središča.

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič se je pridružil položitvi temeljnega kamna za največje nakupovalno središče na Dolenjskem. Tako imenovana Qlandia - Dežela nakupov bo zrasla v novomeškem Mačkovcu. V trgovskem centru bo 50 trgovin s skoraj 1.000 zaposlenimi.

Investitor gradnje je Hypo Leasing, nakupovalni center pa naj bi predvidoma odprli novembra prihodnje leto. Novomeški župan je temeljni kamne položil skupaj z generalnim direktorjem Hypo Leasinga Andrejem Potočnikom in direktorjem MID Ivesticij Robertom Herzogom.

»Nastajajoče trgovsko središče bo oplemenitilo naš prostor s pestro dodatno ponudbo in bo nudilo nove izzive tako vlagateljem kot tudi potrošnikom. Prinaša namreč kakovostno konkurenco na področju različnih storitev in blaga. Novo mesto v urbanem omrežju Slovenije krepi status središča nacionalnega pomena in najpomembnejšega središča gospodarskega razvoja tako po bruto družbenem proizvodu na prebivalca kot po vrednosti izvoza ter dejavnosti družbene infrastrukture, oskrbnih, storitvenih, upravnih in drugih dejavnosti v Jugovzhodni Sloveniji. Zato pozdravljam pogum in vizijo tistih, ki ste v naši občini prepoznali priložnost za razvoj in širitev različnih dejavnosti,« je ob položitvi temeljnega kamna povedal novomeški župan Alojzij Muhič.

Alojzij Muhic qlandia.JPG 

Postavitev kamna2.JPG 

Bodoca Qlandia.JPG

nazaj