vodilna slika

Županov sprejem zlatih maturantk in maturantov

datum: 26. 09. 2008

Iz Mestne občine Novo mesto je 16 zlatih maturantk in maturantov.

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je danes v Galeriji Simulaker sprejel 16 zlatih maturantk in maturantov splošne in poklicne mature iz Mestne občine Novo mesto.

Pri splošni maturi je najvišje možno število točk 34. Kandidati, ki so na splošni maturi dosegli 30 in več točk, so zlati maturanti. Teh maturantov je 11: Alen Halilović, Urška Hudoklin, Matic Kastelec, Eva Pušavec, Manca Srebrnjak Mihalič, Polona Srebrnjak Mihalič, Andrea Šetina, Jasna Štupar in Veronika Žurga, ki je na splošni maturi dosegla najvišje število točk (vsi iz Gimnazije Novo mesto), Petra Vidmar (Gimnazija Ledina, Ljubljana) in Janez Kren (Ekonomska šola Novo mesto).

Pri poklicni maturi je najvišje možno število doseženih točk 23. Kandidati, ki so na poklicni maturi dosegli 22 in 23 točk, so zlati maturanti. To so Matej Gazvoda in Aleš Jenič (Šolski center Novo mesto, Srednja elektro šola in tehniška gimnazija), Matej Auguštin, ki je dosegel vse možne točke (Šolski center Novo mesto, Srednja gradbena in lesarska šola), Helena Vajović (Šolski center Novo mesto, Srednja zdravstvena in kemijska šola) in Jana Trbojević (Šolski center Novo mesto, Enota za izobraževanje odraslih).


 

nazaj