vodilna slika

Predavanje dr. Viljema Ščuke

datum: 25. 09. 2007

Gost je predstavil tudi najnovejšo knjigo Šolar na poti do sebe.

Mestna občina Novo mesto je 24.9.2007 v Kulturnem centru Janeza Trdine gostila priznanega šolskega zdravnika in psihoterapevta dr. Vilijema Ščuko, ki je spregovoril širšemu krogu javnosti, predvsem strokovnim delavcem s področja vzgoje in izobraževanja, zdravstva, sociale in kulture.

 

Novogoričan dr. Vilijem Ščuka je na svojem področju velik strokovnjak, še posebej pa zanimiv zato, ker je gestaltist. To pomeni, da k vsakemu problemu, ki ga raziskuje, pristopa celostno, ga osvetli z več strani: fizične, duševne, in duhovne, kar pomeni, da upošteva tudi osebno doživljanje problema. To omogoča veliko boljše razumevanje in s tem ponuja boljše izhodišče za rešitev.

 

V začetnem delu je dr. Ščuka predaval na temo oblikovanja osebnosti strokovnih delavcev v službi pomoči. Kot je sam dejal, pomoč ne potrebujejo le mladoletni, bolni ter ljudje v stiski, temveč tudi strokovni delavci, ki to pomoč vsakodnevno nudijo. Sledila je še predstavitev njegove najnovejše knjige Šolar na poti do sebe. V tem priročniku, za katerega pravi, da ni nastal po naročilu, temveč čisto slučajno, je zbral svoje znanje in 35-letne izkušnje pri delu s šolsko mladino, starši in pedagogi. Predstavitev knjige sta vodila recenzorja knjige, prim. mag. Marjana Šalehar ter prof. Janez Perpar.
Vse prisotne, ki so se udeležili tega dogodka je v imenu organizatorja pozdravil župan Alojzij Muhič in izrazil potrebo po nenehnem izpopolnjevanju in učenju ter povezovanju vseh, ki delajo v službi pomoči.

 

 

nazaj