vodilna slika

Župan sprejel zlate maturante

datum: 14. 09. 2007

31 mladih je župan povabil v novomeški kulturni center.

Župan Alojzij Muhič je danes sprejel 30 zlatih maturantk in maturantov splošne in poklicne mature v šolskem letu 2006/07 ter maturantko mednarodne mature, ki so maturo opravljali v spomladanskem roku.

 

Pri splošni maturi je najvišje možno število točk 34. Kandidati, ki so na splošni maturi dosegli 30 in več točk, so zlati maturanti. Teh maturantov je 23, prihajajo pa iz Šolskega centra Novo mesto, Srednje elektro šole in tehniške gimnazije, program tehniška gimnazija in iz Gimnazije Novo mesto, program gimnazija in klasična gimnazija. To so: Barbara Markelc, Nejc Ramovš in Lea Retelj (vsi s Šolskega centra Novo mesto, Srednje elektro šole in tehniške gimnazije), Anja Ancelj, Maja Dobelšek, Klemen Dolinar, Mitja Drab, Živa Gradecki, Marko Kastelic, Mariano Alejandro Kostelec, Valerija Kramarič, Klara Krvavica, Simona Legiša, Mojca Penca, Žiga Piletič, Ajda Plauštajner, Domen Šmalc, Mateja Turk, Jana Višček, Jernej Zupančič, Simon Kovačič, Ana Markelc in Daniela Zupan (vsi z Gimnazije Novo mesto).

 

Pri poklicni maturi je najvišje možno število doseženih točk 23. Kandidati, ki so na poklicni maturi dosegli 22 in 23 točk, so zlati maturanti. Teh je bilo v spomladanskem roku 7: Daniel Brulc, Klemen Kobetič in Marko Zupančič s Šolskega centra Novo mesto, Srednje elektro šole in tehniške gimnazije, Miha Zupančič s Srednje strojne šole, Marko Gašperič, Maja Oberč in Petra Petročnik s Srednje zdravstvene in kemijske šole.

 

Zlata maturantka, ki je na Gimnaziji Bežigrad opravila mednarodno maturo in prejela zlato spričevalo s pohvalo, pa je Marja Hlača.

 


nazaj