vodilna slika

Svečanost ob odkritju doprsnega kipa prof. dr. Marjana Plaperja

datum: 30. 08. 2007


V sredo, 29. avgusta, so člani Elektrotehniškega društva Dolenjske v sodelovanju z MO Novo mesto pripravili pred poslovnimi prostori Elektra...

V sredo, 29. avgusta, so člani Elektrotehniškega društva Dolenjske v sodelovanju z MO Novo mesto pripravili pred poslovnimi prostori Elektra Ljubljane, d.d., DE Novo mesto, slovesno prireditev s kulturnim programom ob odkritju doprsnega kipa prof. dr. Marjana Plaperja. Veliki slovenski raziskovalec elektroenergetskih omrežij se je rodil v Novem mestu, se tu nekaj časa tudi šolal, po končanem študiju pa tukaj dobil tudi prvo zaposlitev.

Prireditev, ki so se je udeležili tudi številni gostje iz Slovenije in tujine, se je nadaljevala v Dolenjskem muzeju, kjer so si gostje ogledali arheološko zbirko, enolog Zdravko Mastnak pa jim je predstavil cviček. Med drugimi so obiskovalce nagovorili tudi minister za visoko šolstvo dr. Jure Zupan, predsednik uprave Elektra Ljubljana, d.d., mag. Mirko Marinčič, župan MO Novo mesto Alojzij Muhič in predsednik ED Dolenjska Andrej Sever.

Svečana prireditev je bila v okviru večdnevne mednarodne konference elektroinženirjev v Ljubljani. Udeleženci le-te so obiskali tudi Novo mesto.

plaper.jpg

Sorodniki prof. dr. Marjana Plaperja, župan MO Novo mesto Alojzij Muhič in še nekateri udeleženci pri odkritju kipu pred stavbo novomeške enote Elektra Ljubljana, d.d.nazaj