vodilna slika

Podžupan in direktor občinske uprave na obisku v Bihaču

datum: 31. 05. 2007

Udeležila sta se sestanka gospodarstvenikov obeh pobratenih občin.

30. 5., sta se podžupan Mestne občine Novo mesto Rafko Križman in direktor občinske uprave mag. Sašo Murtič v Občini Bihač udeležila sestanka gospodarstvenikov obeh pobratenih občin. Dogovorili so se, da bodo julija ali septembra organizirali podobno srečanje v novomeški mestni občini, zatem pa še v BiH. Na včerajšnjem srečanju so tudi ugotovili, da občini zgledno sodelujeta in nastopata na obeh gospodarskih trgih.

 

Podžupan in direktor sta se udeležila tudi sestanka na tamkajšnji univerzi, kjer ju je sprejel redni profesor dr. Mujo Demirović s sodelavci. Dogovorili so se, da bodo še pred začetkom študijskega leta 2007/08 preko izobraževalnih ustanov URS Novo mesto, fakultet v sklopu univerzitetnega in raziskovalnega središča, Pravne fakultete Bihač ter Ekonomske fakultete Bihač pripravili programe oz. vsebine za medsebojno sodelovanje.

 

Podžupan Rafko Križman in Miran Jerman z Agencije za šport Novo mesto pa sta se v Občini Bihač udeležila prvega sestanka organizacijskega odbora 5. iger prijateljstva, ki bodo od 14. do 16. septembra v Bihaču. Dogovorili so se o poteku iger, namestitvah in organizaciji prireditve, ki se je bo udeležilo tudi 85 mladih športnikov iz Novega mesta. Dijaki bodo tekmovali z vrstniki iz Gospiča (Hrvaška), Szoprona (Madžarska) in Bihača (BiH) v šestih športnih disciplinah. Generalni pokrovitelj iger v Bihaču bo Federalno ministrstvo za kulturo in šport Bosne in Hercegovine.

 

 

Kabinet župana

Mestna občina Novo mesto

nazaj