vodilna slika

Rogla-Lovrenško jezero-Slovenska Bistrica

dne 19. 10. 2019, 05:31

Lokacija: Rogla,Slovenska Bistrica

Organizator: PD Krka Novo mesto

Planinsko društvo Krka Novo mesto vabi UDELEŽENCE ture na TRIGLAV 2019, ljubitelje pohodništva in narave, vse, ki radi in dobro skrbite za svoje zdravje in počutje ter radi soj čas preživite kakovostno, da se nam pridružite na enodnevnem planinskem druženju.

Pohod pripravljamo v sklopu vse slovenske akcije SIMBIOZA GIBA-Gibanje je življenje in življenje je gibanje.

Podali se bomo na Roglo, ki se nahaja na Pohorju na nadmorski višini okoli 1.500 metrov, ki slovi kot  naravno klimatsko zdravilišče in vsestranski rekreacijski center.

Sprehodili se bomo do novega razglednega stolpa na Rogli ter uživali v panoramskih pogledih. Nato se bomo podali peš proti Lovrenškim jezerom. Po približno uro do uro in pol bomo prispeli do 20 jezerc, ki so nastala v ledenodobnem obdobju že pred 8.000 leti. Celotno barje nima površinskega dotoka, jezerca napajajo izključno padavinske vode. Iz stolpiča ob jezerih se odpirajo čudoviti pogledi na vse strani. Nadaljevali bomo po krožni poti do Mašin žage ter do Koče na Pesku, za kar bomo potrebovali še 1,5 ure. Nato se bomo s sedežnico zapeljali nazaj do Rogle. (Možen panoramski pogled s stolpa, cena 10,00€.)Na Rogli pa si bomo lahko privoščili še spust s sanmi po strmini (doplačilo). V popoldanskih urah pa se bomo ustavili še v kleti in pomalicali ter se v večernih urah vrnili v Novo mesto.

 

Odhod:  5.30,  pakkirišče pri Tuš-u, Novo mesto

Vrnitev: v večernih urah, 19.00
Zahtevnost poti: LAHKA, OZNAČENA POT

Dolžina hoje:  vzpon in sestop 3 ure

Oprema: priporočene pohodne palice, primerna obleka in obutev glede na vremenske razmere na dan pohoda

Cena enodnevne izleta: 27€/osebo  

Cena vključuje: prevoz, vodenje, sedežnico, obisk kleti in malico.