vodilna slika

Odgovore na vprašanja in pobude v skladu s Poslovnikom občinskega sveta Mestne občine Novo mesto pripravijo pristojni uradi občinske uprave.

Svetniki lahko svoja vprašanja oddate na povezavi.

Pred objavo jih potrdita direktor občinske uprave in župan.

900-0017/2021 - 437 Pobuda občinskemu svetu, da se opredeli glede cenzur Kabineta župana


Datum: 11. 11. 2021
Urad: Kabinet župana
Svetniška skupina: GAS - Gospodarsko aktivna stranka
Svetnik: Alojz Kobe

Pobuda

Kabinet župana je na vprašanje svetnika Alojza Kobeta zakaj so cenzurirali objavo o dogodku Društva amputirancev Slovenije Podelitev Krkinih nagrad v Krki kjer je bil prisoten tudi predsednik države RS in predsednik državnega sveta je Kabinet župana odgovoril, da zaradi reklamiranja politične stranke. Dejstvo je, da jaz nikoli nisem rekel, da nisem opredeljen, dejstvo je pa, da je župan in kabinet župana so profesionalni politiki katere mi plačujemo in glede na to je prav, da se občinski svet opredeli ali bodo lahko objavljali te pamflete samo Lista gregorja Macedonija, ali bo dovoljeno tudi ostalim občanom da bodo lahko objavljali na tem portalu. Če mislijo imeti svoj portal naj si ga plačujejo s svojim denarjem.

Odgovor

Na to vprašanje smo že odgovorili, pri tem poudarjamo, da so naša merila za vse enaka. Deljenje objav iz FB profilov političnih strank (oz. njihovih lokalnih odborov) je direktna promocija političnih strank in imamo vso pravico do uredniške odločitve, da tovrstnih in podobnih objav na strani #novomesto Zame ne omogočamo.

 

Pripravil:

Urban Kramar

Vodja kabineta župana

Nazaj na seznam